“Kratkoročno smo žalostni, srednjeročno bomo našli neko rešitev”

Poročali smo že, da gostilna Pri treh ribnikih zapira svoja vrata. Družba Mestne nepremičnine v lasti Mestne občine Maribor je sicer pred letom in pol s Termami Maribor podpisala prodajno pogodbo za objekt Pri treh ribnikih v Mestnem parku. Najemnik, Terme Maribor, ima pogodbo sklenjeno vse do prihodnjega leta.

Ob nakupu so sicer na mariborski občini dejali: “Nakup objekta Pri treh ribnikih s pripadajočimi zemljišči je za Mestno občino Maribor strateškega pomena. Z njim si zagotavljamo dolgoročni vpliv na razvoj Mestnega parka, njegovih športno rekreativnih površin in zaledja s hribi Mestni vrh, Kalvarija in Piramida, na katerem so ostaline gradu, po katerem nosi ime naše mesto.”

Najemnina pokrita za 16 mesecev

Župan MO Maribor Saša Arsenovič je komentiral zaprtje: “Obžalujem, da sedaj, ko bo promenada končana, tam najverjetneje ne bo gostinstva. Kar pa se tiče strateškega razmisleka, pa se je še enkrat več potrdilo, da je bil nakup pravilen, da bomo lahko kot lastniki ta prostor bolje uporabljali.” Pojasnil je, da direktne škode za občino, razen te, da gostinstva ne bo, ni, saj je najemnina plačana še za 16 mesecev.

“Kratkoročno smo žalostni, srednjeročno bomo našli neko rešitev v dogovoru z najemnikom, ki ima plačano najemnino. Strateško pa vse teče, da bo to postala vstopna točka na Piramido,” je povedal Arsenovič. V kolikor najemnik ne bodo našel drugega podnajemnika, in če Mestne nepremičnine ne bodo našle nekoga, ki bi želel v stanju, kot je, vzeti objekt v najem, bo nadaljnjega gostilna zaprta. Ob koncu pa župan pove, da mora nekdo imeti zares velike težave, da zapira, kljub temu da bo promenada kmalu odprta.

FOTO: Terme Maribor ( slika na levi )

Oddaj komentar