Krajani Limbuša: Kam je šel denar za kanalizacijo, izgradnjo pločnikov, šolskih poti?

Protest krajanov Limbuša, transparent v centru mesta.Vir: Facebook

Krajani Limbuša so sinoči v centru Maribora izrazili svoje nezadovoljstvo, da Mestna občina Maribor ne posveča dovolj pozornosti in fokusa na njihovo krajevno skupnost, v kateri kar tretjina Limbuša še nima urejene kanalizacije, ob tem pa nimajo urejenih niti pomembnejših cest, po katerih potekajo tudi šolske poti.

Tako so sinoči za kratek čas na Glavnem trgu, postavili veliki transparent, na katerem je pisalo: “Tudi Limbuš je Maribor! Kam je je šel naš denar: za kanalizacijo, izgradnjo pločnikov, šolskih poti?” Res da, niso bili dolgo v središču mesta, a dovolj, da so pritegnili pozornost in da se na družabnem omrežju Facebook že oglašajo uporabniki s svojim mnenjem.

Objava o protestu krajanov Limbuša na Facebooku. Vir: Facebook, M. H.

Kljub protestu pa dejstvo ostaja. Skoraj tretjina Krajevne skupnosti Limbuš naj bi bila še vedno brez kanalizacije, ob lanskih jesenskih nalivih so imeli v krajevni skupnosti tudi več težav zaradi meteornih voda, ki jih obstoječi kanalizacijski sistem ni uspel požirati. Več let pa so že tudi na čakalni listi za urejanje cest in cestnih odsekov, pri izgradnji pločnikov, predvsem tam, kjer potekajo tudi šolske poti.

Podobnih težav pa nimajo samo v tej krajevni skupnosti, ampak tudi v sosednji krajevni skupnosti Radvanje, kjer so ob lanskih jesenskih nalivih in težavah zaradi kanalizacije prav tako že protestirali in opozarjali na neravnovesje med načrtovanimi in izvedenimi deli v centru in od centra oddaljenih krajevnih skupnosti.

Oddaj komentar