Koruzni labirint bo kljub vsemu tudi letos naduševal obiskovalce

Lansko leto je koruzni labirint v Mariboru znova navduševal številne. Ne le Mariborčani, obiskali so ga iz vse Slovenije, pa tudi iz tujine. “Z lanskoletnim obiskom labirinta smo zadovoljni. Epidemija ni imela večjega vpliva, saj je tematski park na zelo veliki površini in na odprtem,” nam je povedala Nataša Drozg.

Tematski park v koruznem polju je zabavno-poučni park z interaktivnimi postajami. Namenjen je raziskovanju poti labirinta, kakor tudi raziskovanju samega sebe. Primeren je za odrasle in otroke.

Želja po postavitvi novega labirinta

Pravkar so začeli s pripravami za letošnje leto. Želijo si, da bi postavili dodaten labirint, ki ne bi bil v Mariboru in prenovili vse postaje v mariborskem. Sestava nalog in ustvarjanje novih inštalacij je v teku. A tudi mariborski labirint ne bo ostal na isti lokaciji. Kam se bodo preselili še ni znano, saj je izbira lokacije še v teku.

“Se pa kakor lani, tudi letos pri pripravah soočamo z izzivi zaradi Covida, ki zadeve upočasnjuje in dodatno komplicira. Ampak se ne damo, labirint v Mariboru zagotovo bo,” obljublja Drozgova. Predvidoma bo vrata odprt julija.

Oddaj komentar