Ko so prišli na plažo, so ugotovili, da so njihove stvari izginile

Zbrane stvari s plaže v Podgori na Hrvaškem. Vir: Facebook, Petra Radić

Turisti v Podgori so po stari navadi z brisačami, ležalniki in drugimi stvarmi rezervirali svoj del plaže, županja hrvaške občine Podgora pa je imela dovolj in ukazala odvoz vseh stvari s plaže, ker hoče zagotoviti enake možnosti vsem ljudem. Odločno je namreč proti privatizaciji in za spoštovanje reda.

Županja Petra Radić je tako ostro nastopila proti vsem turistom, ki so prinesli že v večernih ali pa v zgodnjih jutranjih urah na plažo brisače, ležalnike in druge stvari, da bi tako imeli najboljše dele rezervirane zase. V svojem zapisu je tako poudarila, da je vsako postavljanje posameznikov nad javnim interesom in proti vsem zakonom in odredbam na prvem mestu zločin proti drugim. Pa tudi to, da je proti izživljanju elite s pomočjo znanih in zvez.

Po njenih besedah je brezpravna gradnja vedno bila kamen spotike razvoja kakovostnega življenja na obali, ki spodkopava turizem, preobremenjuje infrastrukturo in uničuje okolico in pomorsko dobro. Zapisala je, da se je ponovno ponovila zgodba, pri kateri posamezni meščani svojim gostom dovolijo “rezervacijo” prostora na javni plaži. In da je ukazala odvoz vseh stvari s plaže, ker hoče imeti prosto plažo za vse. In da tako želi vedno, jutri, pojutrišnjem, čez eno leto …

Oddaj komentar