KMŠ ima letos 25 let, praznovali bodo na Festivalu Pune Ftrganih

Ftrgatev. Foto: KMŠ

Klub mariborskih študentov letos praznuje 25 let svojega obstoja. Rojstni dan bodo praznovali tako, kot ga najbolje znajo, z dogodki, namenjenim mladim v Mariboru. Prirejajo Festival pune ftrganih, ki bo od 6. do 16. oktobra in bo vključeval šest dogodkov.

Znotraj kluba deluje več sekcij, ki skrbijo, da prirejajo dogodke na več področjih in tako skrbijo za raznovrstnost in pestrost dogajanja v Mariboru. Festival pune ftrganih bodo začeli v sredo, 6. oktobra, z epsko študentsko zabavo, Vinyl vibes, v Klubu Wetrinsky.

V četrtek, 7. oktobra, prirejajo okroglo mizo na FERI-ju, kjer bodo gostili štiri znane govorce, Tanjo Kocman, Andreja P. Škrabo, Davida Hojnika in Klemna Selakoviča, ki bodo s predstavitvijo svojih podjetniških zgodb mlade poskusili navdihniti, naj sledijo svojim sanjam, preko trnjev do zvezd, kot je to uspelo njim.

V društvu KMŠ skrbijo tudi za dobrodelnost. V petek, 8. oktobra, bodo v sklopu festivala pred kavarno Pisarna, delili kostanje Kostanj Bedrač in mošt Vina Hlade. v zameno za dobrodelne prispevke. Ves izkupiček prostovoljnih prispevkov bodo namenili Lani, ki je pred štirimi meseci doživela nesrečo s kolesom, pri čemer je utrpela hude poškodbe možganov.

V sklopu festivala organizirajo tudi umetniški in literarni natečaj Spremembe okoli nas, ki je mladim omogočil prostor za ustvarjanje na temo sprememb. Fotografska dela bodo razstavljena v Pisarni od 12. oktobra naprej.

V drugem tednu festivala bodo predvajali še film. Dogodek Jaz, ti, kokice pa film je namenjen vsem, ki si želijo filmski večer izven svoje hiše. V četrtek, 14. oktobra 2021, bo potekal na Štuku. Skupaj si bodo ogledali enega najuspešnejših slovenskih filmov: Petelinji zajtrk.

“Seveda pa mora biti vsak zaključek noro dober in ftrgan! Tudi Festival pune ftrganih bomo tako zaključili, in sicer, po letu premora je ponovno čas za Ftrgatev: še vedno. Letos bomo preseganje meja praznovali v soboto 16. 10. 2021. Kot prvi nastopajoči bodo z nami Vlado Kreslin & Mali bogovi,” so še javili iz KMŠ.

Oddaj komentar