V francoskem Val d’Iseru se je z današnjim superveleslalomom za svetovni pokal alpskih smučarjev na progi Oreiller-Killy odprla sezona za specialiste v hitrih disciplinah. Od Slovencev je bil prvi na startu Boštjan Kline, ki je s startno številko 4 odlično opravil nalogo ter je sezono začel s petim mestom, stopničke je zgrešil za le štiri stotinke.

Prvi superveleslalom v sezoni je bil povsem v znamenju Norvežanov s kar dvojno zmago. Na prvem mestu je slavil Kjetil Jansrud, ki je slavil še 15 zmago v svetovnem pokalu, sedmo superveleslalomsko. Drugo mesto je pripadlo 33-letnemu veteranu Akslu Lund Svindalu, tretji pa je bil Italijan Dominik Paris.  Kline je stopničke zgrešil za pičle štiri stotinke, kolikor je bil od Mariborčana hitrejši Paris.

Na startu so bili še trije Slovenci. Še najbližje točkam je bil Martin Čater, ki je zasedel 42. mesto, Klemen Kosi pa je s številko 38 na startu preizkušnjo končal na 48. mestu. Slovenske nastope je sklenil Rok Perko, ki je s številko 60 vpisal končno 57. mesto .

Slovenska moška vrsta je sezono začela izvrstno, tako kot že dolgo ne. Na uvodnem veleslalomu na ledeniku Rettenbach nad Söldnom je bil Žan Kranjec četrti, z najboljšim dosežkom v karieri, Kline pa je sezono odprl s svojim tretjim najboljšim izidom.

Avstrijec Marcel Hirscher je s 13. mestom ohranil vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Zalogo točk si je nabral v Söldnu in Leviju, kjer je bil drugi in prvi. Bi pa se lahko Jansrud že z zmago na smuku na vrhu izenačil s Hirscherjem.

VIR: lokalec.si

Oddaj komentar