Klavrno stanje skateparka: “Neurejeno odvodnjavanje in številne razpoke”

Razpoke in voda na mariborskem skateparku

Na mariborskem skateparku so se pokazale razpoke. Včerajšnje deževje pa je ponovno pokazalo, da bi moralo biti urejeno tudi boljše odvodnjavanje, del skateparka namreč tega sploh nima.

Brez celovitega odvodnjavanja

“Nekaj stvari je, ki jih enostavno ne moremo spregledati,” nam je povedal Iztok Šumatič, pobudnik Iniciative za izgradnjo skateparka in predsednik Slovenske rolkarske zveze. “En del skateparka namreč nima odvodnjavanja, sploh ni bilo predvideno. Tam se voda nabira. In ob tem potrebujemo vedno več ljudi, da odstranimo vodo.”

“Niso nas jemali resno”

Dejal je, da so izvajalce opozarjali že pred samo izgradnjo skateparka, da gre za specifično izgradnjo, a da niso bili vpleteni specializirani izvajalci. “Izvajalec nas je spregledal oziroma nas ni jemal resno, gre za izkušnje, kako je narejeno to v svetu, ne za to, da bi mi si izmišljevali, kaj bi radi,” je razložil Iztok in dodal, da so imeli dovolj kontaktov ljudi, ki se s tem ukvarjajo profesionalno.

Več kot pol leta že opozarjajo na napake

Dejal je še, da več kot pol leta opozarjajo na napake, da prosijo, da te napake uspešno sanirajo oziroma odpravijo, “da ne bo skatepark postal v nekem srednjeročnem obdobju popolnoma nevozen, česar si nihče ne želi, sploh pa ne investitor, ki je vložil denar.” Pravi, da je škoda, da jih ne jemljejo resno in da je res, da izvajalec neke napake odpravlja, a da hkrati ne dobijo ustrezne pozornosti, da bi sanirali vse.

Obrnili smo se tudi na Mestno občino Maribor, kjer so nam dejali, da ob nalivih, kot je bil včerajšnji, zastajanja vode na objektu žal ni mogoče preprečiti: “Glede drugih pomanjkljivosti, ki se pojavljajo na objektu (razpoke), pa bi dodali, da je ta še v
garancijski dobi in za sanacijo poškodb ves čas sodelujemo tako z nadzornico kot z
izvajalcem in ta sproti odpravlja pomanjkljivosti. MOM ima kot investitor tudi ustrezna
finančna zavarovanja, ki jih lahko uporabi, če izvajalec napak ne bi odpravil.”

Oddaj komentar