Kje najti gradiva za psihološko pomoč v času soočanja z novim koronavirusom?

FOTO: Pixabay.com

Negotova situacija, ki smo ji priča, lahko v mnogih ljudeh povzroči različne psihološke stiske in izzove občutke strahu, žalosti, nemoči in izgube nadzora.

Nekateri ljudje imajo več informacij, znanja, veščin, kako se s temi stiskami soočiti, drugi manj. Zato je operativna skupina za izvajanje psihološke pomoči v času epidemije COVID-19 zbrala strokovne nasvete, smernice, priročnike in drugo gradivo, ki je lahko v pomoč pri soočanju s slabim razpoloženjem, različnimi stiskami, strahovi, težavami s spanjem, depresivnim razpoloženjem itd.

V času epidemije se je še posebej izkazalo, kako pomembna je skrb za duševno zdravje. V ta namen so na NIJZ pripravili plakat in na enem mestu zbrali dostopna gradiva, ki so lahko v pomoč pri skrbi za dobro počutje in duševno zdravje v času širjenja covid-19.

Kako prepoznati različne stiske?

Dodatna gradiva za psihološko pomoč pa so namenjena vsem, ki bi radi pridobili več informacij o tem, kako prepoznati različne stiske, duševne težave in kako ob njih ustrezno ravnati. Gradivo je namreč namenjeno prav vsem, ki bi se radi seznanili, kako prepoznati različne stiske, duševne težave in kaj storiti, nekaj gradiv pa je namenjenih še posebej npr. staršem, otrokom in mladostnikom, športnikom, izzivom v pred in poporodnem obdobju, tistim, ki so v izolaciji itd. Poseben sklop pa so gradiva za strokovno javnost. Za vse, ki ste vešči angleščine, pa je zbranih tudi nekaj gradiv v angleškem jeziku.

VIR: NIJZ

Oddaj komentar