“Ker bo Maribor dobil most pod mostom in boš lahko šel dol, da boš prišel spet gor, je vrata zaprla prepoznavna restavracija Orient”

Na družbenih omrežjih je zaokrožila vest, da se zapira priljubljena restavracija Orient. Informacijo nam je potrdil tudi Stanko Viličnjak, ki je najprej nameraval restavracijo zapreti le za kratek čas, a zaradi gradnje novega mostu, restavracija svojih vrat najbrž ne bo odprla nikoli več.

Gorazd Černec je ob zaprtju na Facebooku objavil zapis, ki se bo dotaknil marsikaterega, ki je v restavracijo redno zahajal.

Njegov zapis objavljamo v celoti:

“Ker bo Maribor dobil most pod mostom in boš lahko šel dol, da boš prišel spet gor, je vrata zaprla prepoznavna restavracija Orient. Več kot 15 let smo (Fajrund) uživali pa tudi fejst švicali v njenih prostorih…ob kulinaričnih dobrotah mojstrov, ki so se dosledno držali napotkov legendarnega Cakija, ki je odšel mnogo prezgodaj. Nihče nam ne bo izbrisal spominov s strežnim osebjem, ko smo se presmejali do jutranjih ur v dolgih zimskih večerih. Bil je čas, ko se je garalo in bil je ‘čas za borovničke’.

Pa sosede Silve, ki je oboževala pesem ‘A sad adijo’, ker je vedela, da bo končno zaspala. Posebna zahvala gre Nešotu, ki nas je poklical že na otvoritev lokala ter Viliju, ki je zgodbo uspešno nadaljeval.Tukaj smo se počutili resnično ‘doma’. Brez Vas, cenjeni gostje pa bi bila cela dogodivščina nemogoča. In Vam gre največja zahvala. Še posebej, kadar ste peli, ko je meni že glas ‘pokno’. Občinarjem in ostalim zaslužnim za nastajanje prepotrebne brvi pa pri otvoritvi dober tek ob canapejih in šampanjcu. Pa da se zaprejo vrata še kake ‘fensi’ restavracije.”

Oddaj komentar