Kam na testiranje na Hrvaškem?

FOTO: Pixabay Slika je simbolična

V poletnih mesecih se številni Slovenci odpravijo na dopust na Hrvaško. Pred časom sta obe državi določili obvezen PCT, kar pomeni, da je vstop v državo pogojen s prebolelostjo, ceplenjostjo ali testiranjem.

Od 15.7. naprej so ukinili obarvanost držav in regij, tako vsi potniki za vstop v Slovenijo brez karantene potrebujejo covid oz. PCT potrdilo o negativnem hitrem ali PCR testu ali prebolelosti ali cepljenju.

Cena hitrih testov med 15 in 40 evrov

Cene hitrih covid testov so, kot poroča portal avtokampi.si na Hrvaškem od 100 do 300 kun, se pravi med 15 in 40 evrov. Cene PCR testov so nekoliko dražje, zanj boste odšteli med 50 in135  evrov.

Na straneh Vlade Republike Hrvaške so zbrali podatke, kje lahko opravite testiranja. Skupno je na voljo okoli 150 lokacij. Objavljamo le nekaj lokacij.

Testiranja izvajajo tudi posamezne zasebne ustanove, obenem pa jih za svoje turiste organizirajo tudi ponudniki nastanitvenih zmogljivosti. Za dodatne informacije glede lokacij se tako lahko obrnete na turistične skupnosti v kraju oz. regiji svojega bivanja na Hrvaškem.

Na spletni strani avtokampi.si so zbrali lokacije v kampih in hotelih. Najdete jih TUKAJ.

Priporočajo, da se pred testiranjem vedno prijavite po telefonu ali mail. Rezultate hitrega testa dobite v 1 uri, za PCR test pa je potrebno običajno počakati 24 ur ali več.

Oddaj komentar