Kacin z izjavo o cepljenju športnikov v Mariboru zavajal? “V Mariboru nismo cepili nobenega olimpijca”

Koordinator za logistični del množičnega cepljenja proti covidu-19 Jelko Kacin se je včeraj razjezil, ko smo ga novinarji povprašali za komentar o tem, da po nekaterih zdravstvenih domovih cepijo tudi že zdrave mlade ljudi.

Poudaril je, da pri AstraZeneci ni nobene potrebe, da bi na silo cepili tiste kategorije, ki še niso na vrsti. “Nedopustno se mi zdi, da so v Mariboru cepili člane olimpijske reprezentance, ki odhaja na Japonsko šele poleti,” je bil oster in dodal, da bo se moral predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) opravičiti za vse pritiske, ki da jih zganjajo na lokalni ravni.

Niso cepili nobenega olimpijca 

A izkazalo se je, da se slovenski udeleženci olimpijskih iger sploh niso cepili. Na to so se zdaj odzvali v mariborskih zdravstvenih ustanovah. “Izjavljamo, da v Mariboru, niti v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor, niti v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, nismo cepili nobenega člana Olimpijske reprezentance, “ so sporočili iz Zdravstvenega doma Maribor.

Bi se morala opravičiti vlada?

Nimam se za kaj opravičevati, pa je jasen Bogdan Gabrovec, predsednik OKS. “Morda bi se morala opravičiti vlada ali še kdo, da odnos do športa, športnikov in olimpijcev jemlje na tak način,” je povedal za oddajo 24 ur in dodal, da se nihče od članov slovenske olimpijske reprezentance še ni cepil, kaj šele mimo vrste.

Oddaj komentar