Kacin sporočil: Ponovno bo stekel javni promet, se odpirajo tudi saloni?

Jelko Kacin

Na Brdu pri Kranju ožja vladna ekipa nadaljuje razpravo o ukrepih za zajezitev epidemije.

Po sobotnem posvetu vlade s predstavniki zdravstva in gospodarstva se je nocoj na Brdu pri Kranju sestala ožja vladna ekipa, ki nadaljuje razpravo o ukrepih za zajezitev epidemije.

Čeprav se epidemiološka slika v državi zaenkrat ne izboljšuje, v gospodarstvu pričakujejo začetek sproščanja ukrepov na področju storitvenih dejavnosti.

Vlada naj bi uslišala nekatere zahteve in med drugim odprla frizerske in kozmetične salone, saj je ravno na teh področjih veliko dela na črno. Očitno se bo sproščalo po regijah z najboljšo epidemiološko sliko, čeprav na Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) pozivajo, naj vlada ne razlikuje med obrtniki po Sloveniji.

Javni potniki promet se sprošča v celotni Sloveniji

Uradni govorec vlade Jelko Kacin je na svojem Tviter profilu objavil: “Vlada (COVID) pravkar dopolnjuje besedila odlokov, s katerimi bo od torka, 15. decembra, omilila nekatere ukrepe za čas do Božiča, vključno 23. decembra. Nekaj sprostitev bo v celotni ?? (npr. javni promet), del pa le v 4 statističnih regijah z boljšimi epidemiološkimi razmerami.”

Po podatkih covid Sledilnika so štirje regije z najboljšo epidemiološko sliko osrednjeslovenska, goriška, obalno-kraška in gorenjska. Tudi katere dejavnosti točno se bodo sprostile, še ni znano, je pa že včeraj bilo govora o frizerskih, kozmetičnih, masažnih salonih, trgovinah z obutvijo in tekstilom, ter cvetličarnami.

Oddaj komentar