To je program zadnjega tedna Čarobnega Maribora

Mariborčani in obiskovalci mesta vstopajo v zadnji teden Čarobnega Maribora. Četudi načrtovanih silvestrovanj na Glavnem trgu in Trgu Leona Štuklja zaradi ukrepov za zajezitev novega koronavirusa ne bo, bo mestno jedro v znamenju prazničnih vsebin, med drugim Božične tržnice z vrtiljakom, raznovrstnega programa Vilinskega mesta in tradicionalnega slovesa dedka Mraza.

Slovo Dedka Mraza

V torek, 28. decembra, ob 17. uri se bo dedek Mraz z vilo Simono na svoji kočiji odpravil na zadnjo vožnjo po središču mesta. Ustavil se bo v Čarobnem vrtu v Magdalenskem parku, kjer si bo ogledal svetleče skulpture Lumina, se od tam pripeljal na Glavni trg, nato pa prečesal praznično okrašene ulice in trge Čarobnega Maribora. Pokukal bo tudi v Vilinsko mesto, kjer si bodo otroci pred njegovim prihodom ogledali lutkovno predstavo »Stara šara«.

Festival Vilinsko mesto

Vrata Vilinskega mesta bodo odprta do 28. 12. 2021, do takrat pa se bodo v Vetrinjskem dvoru zvrstili številni dogodki, med njimi tudi koncerti izvajalcev SOULARIUM, 3:RMA in Žan Videc. Na Trgu svobode bo 26., 27. in 28. 12. nastopilo ulično gledališče Ana Mrzla. V primeru dežja bodo koncerte preselili v Vilinsko dvorano, predstave Ana Mrzla pa v Vetrinjski dvor (razen torkove ognjene, ki bo, če ne bo dežja, na Trgu svobode).

Božična tržnica in otroški vrtiljak

Hišice Božične tržnice in otroški vrtiljak na Glavnem trgu bodo obratovali do 29. 12. 2021; ponudba domačih suhomesnatih proizvodov in potic bo na voljo vse do 1. 1. 2022.

Oddaj komentar