Izvršilni odbor DeSUS naj bi v še ta teden odločal o predlogu za izključitev poslancev iz stranke

Poslanci stranke DeSUS. Vir Facebook,_DeSUS

Izvršilni odbor DeSUS bo po pričakovanjih v petek odločal tudi o predlogu za začetek postopkov za izključitev poslancev DeSUS iz stranke. Take so danes informacije poslanske skupine. Poslanec Ivan Hršak je v izjavi v DZ pojasnil, da naj bi nekateri želeli zamenjati tudi predsednika sveta Antona Urha.

Hršak je v današnji izjavi novinarjem v DZ napovedal, da se bodo poslanci DeSUS udeležili petkove seje tako izvršnega odbora kot pozneje sveta stranke, kjer bodo zagovarjali svoje delo. “Odločitev pa je na njih,” je dodal. Če bi organi stranke podprli sklep za začetek postopkov za izključitev poslancev iz stranke, bi o tem pozivu odločali matični občinski odbori poslancev. Če slednji takega sklepa ne bi podprli ali spoštovali v roku 30 dni, pa poslance iz stranke lahko izključi izvršni odbor, je danes pojasnil Hršak.

Po zadnjih informacijah še ni na dnevnem redu 

Za zdaj te točke po zadnjih uradnih informacijah še ni na dnevnem redu petkovih sej organov stranke, a lahko pride do razširitve dnevnega reda. Glavna tema so sicer priprave na junijski kongres.

Hršak pa je napovedal, da poslanci DeSUS v primeru izključitve iz stranke ne bodo zapustili poslanske skupine. “Tega veselja jim ne bomo dali,” je zatrdil. Spomnil je, da so v preteklosti v turbulentnih časih stranke že razmišljali o ustanovitvi nove poslanske skupine oz. skupine nepovezanih poslancev, a so se odločili, da to ni pravilna pot in morajo ostati v poslanski skupini DeSUS.

Bil bi unikum

Če bi poslance DeSUS izključili iz stranke, po Hršakovem mnenju DeSUS ne bi bila več parlamentarna stranka. “Bil bi unikum v svetu, da bi si stranka želela, da iz parlamentarne postane neparlamentarna stranka,” je dejal. Verjame, da do tega ne bo prišlo in bo prevladal razum.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar