Izpoved mame umorjene 36-letnice: “Moja vnukinja je pri svojih 2 letih in pol ostala brez mamice. Zakaj?”

Inštitut 8. marec je na družabnih omrežjih objavil ganljiv zapis mame umorjene 36-letnice. O umoru smo poročali dan prej. Ubil jo je 44-letni mož, s katerim sta bila v postopku ločitve.

“Obsojam se, ker nisem odločno posegla vmes”

Mama je zapisala, da razmišlja o mnogo prezgodnji smrti. O molku in krivici, ter o morilcu
in vnukinji, ki je ostala brez mamice. “Sprašujem se in obsojam se, ker nisem odločno posegla vmes, ko sem gledala kako moja [ime je odstranjeno] povsem izžeta in utrujena od vseh maltretiranj, izgublja življenjsko energijo. Nisem vedela, kaj vse se dogaja za 4 stenami, v katere je bila zadnja 3 leta vse bolj ujeta. Nisem hotela bit zlobna tašča in se vmešavat. Sama mi ni hotela tožit, ampak sem vedela, da se nekaj hudega dogaja,”
zapiše v iskrenem zapisu.

Njeno življenje je postalo last morilca

Sedaj se počuti krivo, bolečina je še večja. Pove, da je hčerka želela zadeve reševati mirno s pogovorom in preko Centra za socialno delo. Na CSD naj bi pokojni mamici dejali, da ne more kar oditi z otrokom, ker je otrok od obeh. “In je čakala in trpela. In njeno življenje je postalo last morilca. Kdo bo to sedaj vnukinji razložil? Da mamice več ni, da jo je umoril njen preljubi očka? Zelo ga ima rada in sedaj je ostala tudi brez njega, ker je v priporu. Kaj vse je trpela, niti ne vem, ker mi je hotela prizanesti. Delno se je zaupala svoji sestri, delno nekaterim prijateljicam, ki jih zadnje čase ni smela obiskovat, se z njimi pogovarjat. Vedno je bila kontrola, tudi ko je prišla k meni na obisk; kje je, s kom je… Morda je pred mano molčala, ker sem obe hčerki učila spoštovanja drugih in sebe. “

V objavi, deljeni na strani Inštitut 8. marec je zapisala, da je vedno učila: “”Spoštuj partnerja in njegove starše, otroke,… Spoštuj sebe in nikoli si ne dovoli poniževati, najmanj pa, da si dovoliš pretepat. Tega ti jaz nikoli ne bi odpustila, ker vem, da, ko udari enkrat, bo udarjal dokler to dovoliš.” In moja hčerka je na moje besede, kar se nje tiče, pozabila. In bila je tiho, vse do sinoči, ko je za vedno utihnila. Sedaj bo lahko svojo hčerko gledala od zgoraj in jo čuvala. Naj počiva v miru!”

“Razmisljam o mnogo prezgodnji smrti. O molku… O krivici… O morilcu moje [ime je odstranjeno]. O moji vnukunji [ime…

Objavil/a Inštitut 8. marec dne Nedelja, 07. marec 2021

Oddaj komentar