IZJEMNO: Slovenka po trdem boju osvojila veliki kristali globus

FOTO: Sloski

Avstrijka Marita Kramer, je po prvi sediji zadnje tekme svetovnega pokala za smučarske skakalke v sezoni v ruskem Čajkovskem, močno vodila. Najboljša Slovenka Nika Križnar (115,4), se je borila za veliki kristalni globus, njena glavna tekmica pa ja bila Japonka Sara Takanashi.

V boju za skupno zmago so sicer bile po prvi seriji vse tri glavne kandidatke. V zadnjem času nepremagljiva Kramerjeva, v skupnem seštevku zaostaja 66 točk, je v prvi seriji pristala kar pri 146,5 metra, s čimer je dosegla rekord skakalnice v Čajkovskem.

Z zaletnega mesta nižje je Križnarjeva pristala pri 131,5 m in po prvi seriji zaseda tretje mesto. Pred Takanashijevo je s tem imela šest točk naskoka. Zaradi vetra pa so odpovedali drugo serijo in s tem je Nika Križnar osvojila veliki kristali globu.

Med točkami tudi vse ostale naše

Med točke so skočile tudi vse preostale Slovenke. Ema Klinec (111,8 točke) je v prvi seriji skočila 124,5 m in končala na šestem mestu. Špela Rogelj (83,0) je skočila 118,5 m in je bila po polovici tekme na 14. mestu, Urša Bogataj (71,5) pa je bila po 113 m dolgem skoku 21.

Med dobitnice točk se bo na zadnji tekmi uvrstila tudi Katra Komar (44,5), ki pa je bila na skromna v prvi seriji s 97,5 metra dolgim skokom in zasedla 29. mesto.

Oddaj komentar