Iščejo se še zadnji prostovoljci, ki bodo otroke spremljali na letovanje v Poreč

FOTO: Zveza prijateljev mladine Maribor

V Zvezi prijateljev mladine Maribor iščejo še tri prostovoljce vzgojitelje, ki bi od 5. do 15. julija letos v Poreču počitnice preživeli z otroki in mladostniki, gre za drugo letošnji izmeno.

Eden izmed temeljnih ciljev Zveze prijateljev mladine Maribor je zagotoviti vsem otrokom enake možnosti za kvalitetno preživljanje prostega časa. A brez okoli 200 prostovoljcev vsako leto ne bi mogli omogočiti počitnic skoraj 1.600 otrokom letno.

Priprave na novo sezono letovanj na Domu Miloša Zidanška na Pohorju (DMZ Pohorje) in v Vzgojno izobraževalnem in rekreativnem centru v Poreču (VIRC Poreč) vsako leto stečejo februarja, ko objavimo interni razpis za prostovoljce na letovanjih. K sodelovanju vabijo prostovoljce, ki bi kot vzgojitelji ali športno rekreativni vzgojitelji želeli del poletnih počitnic preživeti z otroki in mladostniki (od 6. do dopolnjenega 18. leta starosti) na Pohorju ali v Poreču. Počitnice vključujejo športno – rekreativne dejavnosti, ustvarjalne delavnice ter pestre zabavne in animacijske programe, ki jih pripravijo prostovoljke in prostovoljci sami.

Rok za prijave se je sicer iztekel že aprila. Še vedno pa trenutno nujno iščejo prostovoljce za letovanje od 5. do 15. julija letos. Prijavnico je mogoče oddati prek spletne prijave. Več informacij je na voljo na telefonskih številkah 02 229 6914 in 040 433 766 ali na spletni povezavi.

V vse izmene še posebej vabijo:

• športno-rekreativne vzgojitelje in vzgojiteljice z opravljeno licenco za učitelja plavanja,
• vzgojitelje za fantovske skupine,
• vzgojitelje in vzgojiteljice, ki imajo izkušnje z delom z otroki s posebnimi potrebami,
• v 4. izmeno VIRC Poreč tudi vzgojitelje in vzgojiteljice, ki imajo izkušnje z vodenjem skupin mladostnikov (tudi srednješolska izmena).

“K sodelovanju so vabljeni prostovoljci ne glede na strokovno usmerjenost, status ali spol, pomembno je, da izpolnjujejo spodaj navedene pogoje, da imajo potrebne izkušnje in sposobnosti za samostojno vodenje skupine otrok ter so pripravljeni nekaj svojega prostega časa nameniti počitniškim programom za otroke. Poziv velja tako učiteljem in profesorjem z nekajletno prakso, kot študentom tehniških in humanističnih usmeritev ter ostalim, ki imajo izkušnje, smisel in veselje do dela z otroki in mladostniki,” sporočajo v Zvezi prijatelj mladine Maribor.

Oddaj komentar