INTERVJU: Mladi Mariborčanki s kreativnostjo do uspeha

Jovana Ivanuša in Maša Mlakar sta dolgoletni prijateljici, mladi in ambiciozni Mariborčanki, ki želita na plano spustiti svojo kreativnost. Letos sta začeli ustvarjati pod znamko Lovely Notes. Idej je ogromno, tržišče pa odprto.

Študentki, ki sta dokončali vsaka svojo smer študija, zaposlitve v svojem poklicu ne najdeta, tako sta se odločili za svojevrstno idejo.mama_kartice Sodelujeta tudi z znano mariborsko mama blogerko. Na “mama karticah” #nepopolnamama namreč uporabljata njene izreke. Ti so zaokrožili med slovenskimi mamami.

1. Na začetku da vaju malo predstavimo, kdo sta, kaj počneta?

Odločili sva se, da najino prijateljstvo preneseva še v poslovno sodelovanje. Bili sva pridni in dokončali fakulteto. Eno krasi naziv magistra Ekonomskih in poslovnih ved (Jovana), drugo pa diplomantka Mednarodnih odnosov. Na žalost nama ti dve tituli pri iskanju službe do sedaj še nista bili posebej koristni, zato sva se odločili, da si pričneva sami kreirati poslovno pot in se podava poslovnim uspehom naproti.

2. Kdaj se je porodila ideja za ustvarjanje pod znamko Lovely Notes?

Ideja se je porodila v začetku letošnjega leta. Saj veš, novo leto, novi cilji.

3. Ustvarjata dve, pa vendar nista obe iz “branže” oblikovanja, ali?

porocno_vabiloNe, kot omenjeno, sva dokončali druge smeri izobraževanja. Kljub temu naju to ne omejuje
pri najini kreativnosti. Lovely Notes je še na začetku poti in tudi midve se vsak dan učiva, razvijava ter spoznavava nove stvari. Imava pa močno voljo, ambicije in polno glavo idej.

 

4. Glede na veliko poplavo teh vizitk sta se kljub vsemu odločili za ta korak, čemu, se je splačalo?

Trgovine že lep čas naplavljajo podobne, večinoma klasične izdelke. Prav to naju je spodbudilo k ustvarjanju. Najini izdelki prinašajo neko svežino, nekaj drugačnega. Želiva delati izven okvirjev in v slovenske domove prinesti kreativnost.

5. Ustvarjata v Mariboru?

Ustvarjava v domačem Mariboru in verjameva, da je prav domačnost ena dobra odskočna deska za nadaljnji uspeh. Sicer pa so najini izdelki na voljo tudi drugod po Sloveniji, ne samo v Mariboru.

6. Kaj vse izdelujeta? Gre za izključno ročna dela?

Ustvarjava ljubke izdelke, ki bi jih najbolje opisali kot kreativni grafični design s pridihom unikatnosti. Gre za vabila, čestitke, dekorativne izdelke za različne zabave in poroke ter porocno_vabilostenske dekorativne izdelke.

7. Verjetno brez promocije ne gre, a sta posegli po kakšnih sejmih, spletnih portalih, itd?

Zaenkrat se promovirava s pomočjo spleta, največ na družbenih omrežjih. V prihodnosti načrtujeva tudi obisk kakšnega sejma, tudi za promocije na spletnih portalih se že dogovarjava. Sicer pa meniva, da je najboljša promocija še vedno zadovoljna stranka, ki te priporoči naprej.

8. Kakšne so vajine želje?

Želiva, da bi Lovely Notes zaživel v vsej svoji polnosti, da bi še naprej ustvarjali, širili kreativnost, povečali prepoznavnost in pogumno stopali novim podvigom naproti.

Oddaj komentar