Informacije o koronavirusu tudi na telefonski številki

Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor

Tako kot v drugih večjih zdravstvenih ustanovah po Sloveniji so se tudi v Univerzitetnemu kliničnemu centru (UKC) Maribor pripravili na morebiten pojav virusa pri njih. Iz preventivnih razlogov, ne samo zaradi koronavirusa, ampak zaradi širjenja vseh drugih virusov, kot so razni prehladi in gripa, so še vedno prepovedani obiski na vseh oddelkih, omejili so tudi parkiranje v UKC in objavili telefonsko številko za vprašanja v povezavi s koronavirusom.

Tako so v UKC Maribor prepovedali obiske na vseh oddelkih, hkrati pa tudi parkiranje znotraj območja UKC. Parkiranje je možno v garažnih hišah ob vhodu v UKC Maribor. Omogočeni pa so tudi vsi urgentni prevozi in dostop do urgence. Vzpostavili pa so tudi telefonsko številko za vprašanja o koronavirusu 031 653 929, ki je dosegljiva vsak dan med 7. in 22. uro.

Sicer pa so tudi druge zdravstvene ustanove po Sloveniji pripravljene, pristojne službe sicer pravijo, da v Sloveniji še ni potrjenega prvega primera okužbe s koronavirusom, a to se lahko spremeni.

Oddaj komentar