Ilka Štuhec: Zlata lisica posebna že malih nog, ko sem delila štartne številke in občudovala smučarke

Ilka Štuhec,; foto: M. Pigac

Na veleslalomu za Zlato lisico v Kranjski Gori je tekmovalke pričakala zahtevna podlaga, Ilka Štuhec pa je na domači tekmi nastopila kljub temu, da je bila tokrat ta organizirana dobrih 200 kilometrov stran od doma. Na progo se je podala odločno, v cilju pa kljub ne uvrstitvi v drugi tek pozdravila z nasmehom.

Nazadnje je v veleslalomu tekmovala pred dvema sezonama, danes pa se ji s štartno številko 64 ni uspelo uvrstiti v drugi tek. Kljub temu so jo v cilju veseli pozdravili prireditelji in ostali. Jasno je, da je njen nastop na tekmi pomenil veliko.

Če je le možno tekmuje

“Zlata lisica je zame posebna tekma. Tako je že od malih nog, ko sem delila štartne številke in občudovala najboljše svetovne smučarke. Zato vedno, če je to le možno, tu tekmujem. Morda je zdaj kje kakšna deklica, ki s tem, ko me vidi na štartu, dobi nekaj dodatne motivacije in zagona. Obenem sem vesela, da je tekma ostala v Sloveniji, vloženega je bilo veliko truda v organizacijo, tekmo jemljem dobesedno za domačo, zato sem pripravljeni biti na štartu tudi s številko 64. Tekma je bila zahtevna, nedvomno, zato čestitke vsem dekletom. Upam, da se drugo leto vendarle vsi srečamo v Mariboru,” je svoje občutke strnila Ilka Štuhec.

Pred dvakratno svetovno prvakinjo ključni del sezone z napadom na nov uspeh na svetovnem prvenstvu

Štuhčeva bo jutrišnji veleslalom izpustila. Odločitev so v ekipi dvakratne svetovne prvakinje sprejeli danes popoldne in se pri tem ozrli v nadaljevanje sezone: “Vstopili smo v obdobje sezone, ko si bodo teden za tednom sledile tekme v hitrih disciplinah in s tem potovanja, približuje se tudi svetovno prvenstvo. Zato smo se odločili izpustiti jutrišnjo tekmo, nameniti Ilki dodaten dan počitka in se v torek pripravljeni odpraviti v Crans Montano. Veseli smo, da smo uspeli v urnik spraviti tudi slovensko tekmo za Zlato lisico. Nastop na domači tekmi v krogu domačih ljudi je za nas vedno dobrodošel,” pravi vodja ekipe Darja Črnko.

Prihodnji konec tedna je v švicarski Crans Montani na sporedu trojni spored – v petek in soboto bosta na sporedu smukaški preizkušnji, v nedeljo pa še superveleslalom. Ilka Štuhec je v letošnji sezoni trenutno na petem mestu smukaške razvrstitve.

Oddaj komentar