Hotel Arena iz rok DUTB novemu kupcu, gre za nepremičninskega mogotca iz Celja?

Vir: Google Street View

Družba za upravljanje terjatev bank je po letih neuspešnih prodaj na elektronskih dražbah našla kupce za zemljišče na Studencih, apartmajski objekt Pohorske terase in Hotel Arena, poroča Večer.

Pri DUTB, kot je v navadi, podatkov o uspešnih dražiteljih ne razkrivajo. Tudi dražitelji ne vedo, kdo je na nasprotni strani, obveščeni so le, če oz ko nekdo ceno zviša. Pri DUTB ze Večer pojasnjujejo, da so najboljši dražitelji sicer znani, vendar prodaje še niso zaključene. Zdaj namreč sledi izvedba različnih postopkov v skladu z internimi pravili DUTB, nepremičnina pa šteje za prodano, ko je podpisana pogodba, plačana kupnina in izvedena primopredaja.

Čakajo sklep od DUTB

A pri Večeru so prišli do informacije, da bi naj bil bodoči lastnik apartmajskega naselja Pohorske terase Aleksander Jančar, ki je za Večer povedal: “Bila je elektronska dražba. Dobili smo sporočilo, da smo najboljši dražitelj, in čakamo sklep od DUTB.” Po neuradnih podatkih naj bi nepremičninski mogotec iz Celja na dražbi kupil tudi Hotel Arena, menda za več kot 2,125 milijona evrov, kar je bila izklicna cena.

Oddaj komentar