Hojs tudi po razpravi o interpelaciji ostaja minister za notranje zadeve

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs. Vir: RTV SLO (https://parlamentarni.rtvslo.si/)

Aleš Hojs tudi po razpravi o interpelaciji ostaja minister za notranje zadeve. Na glasovanju je predlog za razrešitev podprlo 38 poslancev, proti jih je bilo 43. V opoziciji so ministru očitali podporo poveličevanju ustaštva in pritiske na delo policije. Minister in večji del koalicije so očitke zavračali in očitali opoziciji ideološko blatenje.

Hojs je že pred razpravo o interpelaciji nepreklicno odstopil s položaja, na pobudo predsednika vlade Janeza Janše pa je ostal. Zdaj pa je napovedano, da se bosta o nadaljnjem sodelovanju pogovorila v ponedeljek.

Interpelacija ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa je bila sicer že druga v šestih mesecih aktualne vlade. Pred njim jo je uspešno prestal minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

Obeta pa se še tretja interpelacija, in sicer kmetijske ministrice Aleksandre Pivec. Napovedali so jo v LMŠ.

Hojsovo interpelacijo so sicer na 22. petkovem shodu v Ljubljani pospremili tudi zbrani protestniki. Poleg ministrovega odhoda so zahtevali odstop vlade v celoti, stavbo parlamenta pa obkolili z baklami, s čimer so želeli pokazati, da ima v Sloveniji oblast ljudstvo.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar