Hojs: Interpol ima pomembno vlogo v boju proti mednarodnemu kriminalu

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je na povabilo generalnega sekretarja Jürgena Stocka obiskal sedež Generalnega sekretariata Interpola v Lyonu.

Sogovornika sta pozdravila odlično sodelovanje slovenske policije s to pomembno policijsko organizacijo, ki je po ministrovih besedah ena ključnih za zagotavljanje varnosti v svetu.

»Interpol ima pomembno vlogo v boju proti mednarodnemu kriminalu, s tem pomembno prispeva k varnosti v svetu.« Ob tem je minister Aleš Hojs povedal, da je Slovenija glede na globalni indeks (Global Peace Index) o stanju miru in varnosti sveta peta najvarnejša država na svetu.

Hojs in Stöck sta poudarila pomen sodelovanja med Interpolom ter državami članicami in agencijami EU.

Ob tem sta se zavzela za usklajene aktivnosti in za izogibanje podvajanju aktivnosti med organizacijo in dejavnostmi znotraj EU. »Veseli nas, da je Interpol med slovenskim predsedovanjem Svetu EU s svojimi predstavitvami in izkušnjami konstruktivno sodeloval pri nekaterih aktivnostih v okviru pristojne delovne skupine Sveta EU,« se je minister zahvalil generalnemu sekretarju.

Dodal pa je še, da so se med slovenskim predsedovanjem Svetu EU države članice poenotile v stališču, s katerim so se začela pogajanja za sklepanje novega sporazuma o še tesnejšem sodelovanju med EU in Interopolom.

Oddaj komentar