Han in Mesec v Mariboru med drugim o prodaji MLM

Vir: Google Maps

Gospodarski minister Matjaž Han in minister za delo Luka Mesec bosta danes ločeno obiskala Maribor. Han bo med drugim obiskal Slovenski podjetniški sklad, mariborsko občino in Mariborsko livarno Maribor (MLM), kjer se bo sestal z vodstvom in sindikatom, Mesec pa ima napovedano srečanje s Sindikati Podravja glede prodaje MLM.

Kot so sporočili z ministrstva za gospodarsko razvoj in tehnologijo, se bo Han najprej srečal z uslužbenci v mariborski izpostavi ministrstva in obiskal Javni sklad RS za podjetništvo, nato se bo na delovnem kosilu sestal z županom Mestne občine Maribor Sašo Arsenovičem.

Obiskal bo tudi MLM, kjer se bo seznanil z delovanjem in načrti podjetja, ob priložnosti pa se bo srečal tudi s predstavniki sindikata delavcev.

Na koncu bo gospodarski minister obiskal podjetje Lumar, kjer si bo z vodstvom ogledal proizvodnjo in se seznanil z razvojnimi načrti podjetja. Po obisku v Lumarju, predvidoma okoli 16. ure, bodo Han, Arsenovič in direktor Lumarja Marko Lukić podali izjavo za medije.

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Mesec pa se bo sestal s predsednikom in člani Sindikatov Podravja. Sestanek bo potekal na pobudo sindikata v zvezi s prodajo MLM in prihodnostjo delavcev, so sporočili z ministrstva.

Po srečanju, predvidoma ob 14. uri, bo minister skupaj s predstavniki sindikata pred prostori MLM podal izjavo za medije.

Sindikati Podravja, katerih član je tudi sindikat delavcev MLM, so sredi maja izrazili nezadovoljstvo z dejstvom, da postopek prodaje MLM, ki je v lasti Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), poteka v tajnosti. Poudarili so, da so odločno proti prodaji podjetja špekulantom in da zahtevajo kupca, ki bo MLM ohranil kot celoto in z vsemi delovnimi mesti ter imel s podjetjem dolgoročne načrte.

DUTB je nov postopek prodaje, potem ko je prejšnji propadel leta 2018, začela septembra lani. Po poročanju časnika Dnevnik iz maja je nezavezujoče ponudbe oddalo več finančnih skladov iz tujine, med njimi nemški finančni sklad Mutares, in družba Kompas Shop.

A po poročanju časnika Delo z začetka junija naj bi Mutares na koncu edini oddal zavezujočo ponudbo, ki pa naj bi bila za DUTB prenizka. Zato naj bi DUTB pristopila h kidričevskemu Talumu, s katerim naj bi tudi podpisala dogovor o nerazkrivanju informacij glede prevzema proizvodnje MLM. Po neuradnih informacijah časnika naj bi pogovori tekli v smeri, da bi Talum prevzel proizvodnjo livarne, medtem ko bi nepremičnine ostale v lasti DUTB.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar