Grozljivo: 36 psov natlačili v kletke in jih preko Slovenije peljali v Italijo

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

“36 pasjih mladičev, prestreženih na poti iz Srbije v Italijo. Psički so bili natlačeni po osem v eni kletki, seveda tudi z neustrezno dokumentacijo itd.,” je opozorilo Društvo za zaščito živali Maribor na nov primer tihotapljenja pasjih mladičev.

Odkrite pse oddali v zavetišče, voznika pa prijavili

Med rutinskim pregledom vozil pri mejnem prehodu v Štandrežu so namreč policisti iz Turina prestregli italijanskega voznika, ki je prevažal 36 kužkov iz Srbije v Italijo, poročajo Primorske novice. Psi so bili večinoma brez ustrezne dokumentacije in mikročipov. Med mladiči je bilo več mladičev lovske pasme. Policisti so voznika po odkritju prijavili, pse pa predali pasjemu zavetišču.

Poziv društva: Nehajte naročati in kupovati pse “za mali dnar”

Mariborsko društvo za zaščito živali pa ob tem odkritju poziva ljudi: “PROSIMO, NEHAJTE NAROČATI IN KUPOVATI PSE “ZA MALI DNAR”. DOKLER BO POVPRAŠEVANJE BO PONUDBA. In živali bodo trpele …. Zaradi ljudi. Na eni strani zaradi zaslužkarjev, na drugi strani zaradi ljudi, ki želijo “ceneje” dobiti psa/ponavadi “čistokrvnega brez rodovnika”. S takšnim psom lahko dobite tudi kup “težav” (neurejena dokumentacija, veterinarske težave, stroške,…..).” Izpostavljajo še, da marsikdo ne pozna ozadja “nelegalne pasje trgovine”: “Zato: Če se na te pasti ne spoznate, vas skrbi, ste v dvomu in nikakor ne bi radi bili del te preprodaje in trpljenja živali, nas lahko zmeraj vprašate za nasvete, razjasnila, opozorila ipd. preden si od bilo kje omislite novega kužka. Vam bomo pomagali, smo vam na voljo.”

36 pasjih mladičev prestreženih na poti iz Srbije v Italijo. Psički so bili natlačeni po osem v eni kletki😤, seveda tudi…

Objavil/a Društvo za zaščito živali Maribor dne Sobota, 08. maj 2021

Tistih, ki so vam prodali psa, ne boste več dobili

Opozarjajo tudi, da “če nekdo dobi psa z neurejeno dokumentacijo, brez titar testa (za pse iz Srbije recimo, brez dodatnih potrdil) ipd. boste imeli tukaj v Sloveniji že s samo birokracijo velikanske probleme, lahko tudi kakšna sankcija… Kar je sicer prav.” Pri tem pa društvo ne bo moglo pomagati. “In ko boste želeli priklicati tiste, ki so vam psa prodali – jih ne boste več dobili. Zato naj velja absolutna pozornost preden si omislite/kupite psa.”

Oddaj komentar