Gondola junija prvič pridelala več prihodkov kot stroškov

Vir: Facebook Marprom

Prvi del letošnje poletne sezone na Mariborskem Pohorju so zaznamovali zelo dobri rezultati na različnih področjih. V primerjavi z letom prej se je občutno povečalo število kolesarjev
v Bike parku Pohorje, ob tem pa beležijo tudi porast skupnega števila potnikov na krožno kabinski žičnici Pohorski vzpenjači.

Pri delovanju gondole smo v juniju doseli še posebej spodbuden mejnik. V tem mesecu so namreč prvič, odkar s krožno kabinsko žičnico upravlja podjetje Marprom, prihodki od prodaje vozovnic v poletnem času presegli stroške obratovanja žičnice,” so sporočili iz javnega podjetja Marprom.

Z gondolo se je v mesecu juniju tako prepeljalo skoraj 25.600 potnikov. V Mapromu pa ocenjujejo, da za opravljanje javne službe prevoza s krožno kabinsko žičnico za junij ne bo potrebna subvencija Mestne občine Maribor.

Skupno število potnikov na krožno kabinski žičnici od začetka letošnjega aprila do danes znaša že blizu 62.000, medtem ko se je lani v tem času ustavilo pri nekaj več kot 53.000. Letošnji porast je tudi posledica zelo dobrega obiska v Bike parku Pohorje, ki je v tokratni sezoni odprl vrata že 8. marca.

Gondola in Bike Park Pohorje;
FOTO: Visit Pohorje

Od takrat do danes smo prodali okrog 5600 različnih vozovnic za Bike park (vključno z vozovnicami za evropski in svetovni pokal v gorskem kolesarstvu), lani v tem času pa nekaj več kot 3000. Ob tem v kolesarskem parku, kjer smo letos uredili nekaj novih odsekov prog, tudi v nadaljevanju poletne sezone in v jesenskem času pričakujemo pozitivne rezultate,” še sporočajo iz Marproma in dodajajo, da rezultati dokazujejo, da je bila odločitev za vlaganje v razvoj kolesarske infrastrukture na mariborske Pohorju pravilna. “Naš cilj je, da kolesarjem ponudimo čim več urejenih prog, ne samo znotraj Bike parka, temveč tudi ostalih legalnih kolesarskih poti med Bellevujem in Arehom, namenjenih rekreativnim vožnjam tako navzgor kot navzdol,” so zaključili v Marpromu.

Oddaj komentar