Gasilska brigada Maribor obeležila 70 let delovanja

Gasilska brigada Maribor je sinoči v Unionski dvorani slovesno obeležila 70 let delovanja. Mariborski poklicni gasilci so ob tej priložnosti prevzeli v uporabo gasilsko vozilo z visoko lestvijo.

Gasilci so v Mariboru prisotni že vrsto let. Leta 1892 pa je mesto dobilo v centru svoj prvi gasilski dom, leta 1914 pa še prvi gasilski avto. Leta 1949 so ustanovili gasilsko narodno milico, v kateri je delal devet gasilcev. Od leta 1963 so na sedanji lokaciji, na Cesti proletarskih brigad. Zdaj sta na čelu Gasilske brigade Maribor direktor Aleš Ciringer in poveljnik Primož Osojnik, zaposlenih pa je 65 gasilcev. Gasilska brigada Maribor skupaj s prostovoljnimi gasilskimi društvi skrbi poleg Maribora še za 17 sosednjih občin.

Na včerajšnji slovesnosti ob visokem jubileju je bil tudi minister za obrambo Karel Erjavec, ki je poudaril, da so gasilci eden od stebrov naše državnosti in da skupaj s prostovoljnimi gasilci tvorijo mrežo pomoči prebivalcem. Vesel je tudi, da je mesto Maribor dobilo novo gasilsko vozilo z visoko lestvijo:

Slavnostni govor pa je imel poleg ministra Erjavca tudi direktor Gasilske brigade Maribor Aleš Ciringer, ki je izpostavil, da je enota danes vrhunsko usposobljena in odlično opremljena. Poudaril je, da sta tovarištvo in timsko delo svetinja, ki jo odlično negujejo:

Gasilcem pa se je za nesebično pomoč in trud zahvalil na prireditvi tudi mariborski župan Saša Arsenovič, ki je poudaril, da morata lokalna skupnost in država poskrbeti, da bodo gasilci na svojih akcijah varni.

Nekaj fotografij iz sinočnje slovesnosti:

Oddaj komentar