Ganljiv zapis Sokija: “Kot otrok je imel prometno nesrečo in pristal na vozičku. Priredil sem mu koncert. Samo zanj!”

Marko Soršak Soki je na Facebooku objavil ganljiv zapis: “10 let je minilo od prve ideje projekta #20za20. Žal že nekaj časa ne morem obiskovat šol, bom pa zato pomagal nekaterim na življenjski poti z glasbo. Vidite tega fanta v maminem objemu? Njemu je glasba terapija. “

V nadaljevanju pa:

“Njemu je glasba terapija. Kot otrok je imel prometno nesrečo in pristal na vozičku. Danes jih ima 18. Z mamo sta sama in mama ga pelje skoraj na vsak koncert. Spoznala sva se v času korone, ko koncertov ni smelo bit. Zelo je trpel in mama je iskala načine kako priti v stik z živo glasbo.

Pisala je Sokiju, če lahko pride bobnat. Ko smo se srečali sem spoznal, da ne bova mogla fejst bobnat, ampak sem najdel rešitev. V prostoru za vaje sem prižgal ozvočenje in barvne luči, ga oblekel v Elvis Jackson majico in ga pripeljal pred bobne. Priredil sem mu koncert.

Samo zanj!

To vse me je toliko ganilo, da želim pomagat. V mesecu rocktobru se bo to zgodilo. Slovenija prosim bodite z menoj in vsemi mladostniki, ki jim je glasba lahko terapija.
Smo pripravljeni? Lahko zaštartamo Rocktober za naše ljubitelje glasbe??”

Hvala,
Soki

Oddaj komentar