Furs ta teden za delno povračilo nekritih fiksnih stroškov več kot 58 milijonov evrov

Vir: pixabay.com

Finančna uprava je v torek in danes 3746 zavezancem nakazala za 58,85 milijona evrov delnega povračila nekritih fiksnih stroškov. Nakazilo so prejeli tisti, ki so izjavo za povračilo stroškov za obdobje od januarja do marca oddali do vključno ponedeljka. Skrajni rok za oddajo je 31. marec, zavezanci pa bodo nakazilo prejeli do 30. aprila.

Delno kritje fiksnih stroškov je podjetjem, ki zaradi posledic epidemije covida-19 ne morejo opravljati svoje dejavnosti oz. jo opravljajo v bistveno zmanjšanem obsegu, ponudil šesti protikoronski zakon, sedmi protikoronski sveženj pa je deloma spremenil shemo povračil.

Za pomoč lahko zaprosijo tisti, ki so jim prihodki upadli za vsaj 30%

Upravičenci do pomoči so pravne in fizične osebe z vsaj enim zaposlenim, ki so bile registrirane najpozneje do 1. septembra lani, pa tudi samozaposleni ter družbeniki ali delničarji gospodarske družbe oziroma ustanovitelji zadruge ali zavoda, ki so poslovodne osebe.

Za pomoč lahko zaprosijo tisti, ki so jim prihodki upadli za vsaj 30 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem leto prej. Vloge je mogoče vlagati samo prek Fursovega informacijskega sistema eDavki.

Sedmi protikoronski zakon tudi naproti prizadetim podjetjem 

Sedmi protikoronski zakon, ki velja od 31. decembra 2020, je med drugim določil, da lahko najbolj prizadeta podjetja zaradi epidemije covida-19 – ki so jim prihodki upadli za več kot 70 odstotkov – prejmejo pomoč v skupni višini največ 2000 evrov na zaposlenega, torej še enkrat več kot po njegovem predhodniku.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar