Frizbi najbolj popularen prav v Mariboru

Da je frizbi novo nastajajoča športna panoga, ki je najbolj popularna prav v Mariboru, so dokazali vsi sodelujoči. Organizator tekmovanja trdi, da je prav Štajerska tista, ki je frizbi popularizirala v naši državi.

Sobotno državno prvenstvu v Ultimate frizbiju v Športnem parku Pobrežje v Mariboru, je razkrilo, da je ta za večino dokaj neznani šport, najbolj popularen prav na Štajerskem. Klubi so se razširili v Mariboru, na Ptuj, v Slovensko Bistrico, širom Slovenije pa tudi v Krško, Ljubljano ter Kočevje.

Ultimate frizbi
Ultimate frizbi
Ultimate je brezkontaktni ekipni šport, ki se igra s pomočjo frizbija (diska). Igra se igra na travi, mivki ali v dvorani s 5 do 7 igralci v vsaki ekipi. Ekipe osvajajo točke, ko uspejo doseči zaključeno (ujeto) podajo v nasprotnikovi končni coni. Posebnost Ultimata je tudi to, da na tekmah ni sodnikov, torej so igralci tukaj sami svoji sodniki.
Ulitimate je v naši državi uradno pod okriljem Frizbi zveze Slovenije, ki obstaja že 10 let. Večjo popularnost pa pridobiva v zadnjih nekaj letih predvsem zaradi sodelovanja srednješolskih ekip.

Oddaj komentar