FOTO: Začela so se dela za nadhod na Titovi cesti, cesta zaprta

Kot smo že poročali lansko leto, je Mestna občina Maribor intenzivno pristopila k projektu nadhoda na Titovi cesti.

Objekt Nadhod za pešče – vzhod je namenjen zunajnivojskemu prečkanju priključne ceste C4 do Europarka, ob krožnem križišču na Titovi cesti v Mariboru. Kot so za naš medij pojasnili na Mestni občini Maribor bodo ta nadhod navezali na obstoječe kolesarske in pešpoti: “S tem bo na širšemu območju zagotovljena potrebna infrastruktura za kolesarski in pešpromet.”

Zaključek del je predviden v sredini septembra; v teh dneh pričakujejo, da se bo začela montaža konstrukcije nadhoda, zato bo predvidoma do 25. avgusta cesta C4 zaprta.

Kot nam še pojasnijo na MO Maribor, je vrednost celotnega projekta okoli 363 tisoč evrov (brez DDV): “Za projekt je MO Maribor pridobila finančno podporo Kohezijskega sklada, preko mehanizma celostnih teritorialnih naložb, v višini 206 tisoč evrov.”

Mestna občina Maribor je v sklopu izvajanja projekta dodatno naročila zunanjo kontrolo kakovosti za izdelavo jeklene konstrukcije, celovito ureditev javne razsvetljave in preureditev oziroma korekcijo temelja na priključku na obstoječo kolesarsko in pešpot na zahodni strani nadhoda.

Glavni izvajalec je družba Adriaplan, d. o. o., iz Sežane, izvajalec jeklene konstrukcije je družba Petrič, d. o. o., Ajdovščina. Antikorozivno zaščito in barvanje izvaja podjetje Tekol iz Maribora.

 

Oddaj komentar