FOTO in VIDEO: Množica se je poslovila od Balaševića na mariborskem Lentu

Včeraj je odjeknila vest, da je v 68. letu starosti umrl legendarni pevec Đorđe Balašević.

Zadnje dneve se je zdravil na infekcijski kliniki v Novem Sadu, kasneje pa se mu je zdravstveno stanje poslabšalo in je umrl. Da je bil posebej navezan tudi na Maribor in Festival Lent ni skrivnost. In očitno so ga tudi Mariborčani vzeli za svojega, saj so se danes na Lentu, kjer je nekoč stal glavni oder v času Festivala Lent, od njega še zadnjič poslovili.

Vladala je čista tišina, v ozadju so tiho igrale njegove pesmi ljudje pa so prižigali svečke, nekaj čez 19. uri je bilo po naši oceni na Lentu več kot 100 ljudi.

Balašević se je rodil 11. maja 1953 v Novem Sadu. Začetek njegove glasbene kariere sega v leto 1977, ko je postal član glasbene skupine Žetva. Kasneje je osnoval skupino Rani mraz, ki je po izdaji dveh albumov razpadla. Leta 1982 je začel samostojno kariero.

Izdal je skupaj 12 albumov. Nastopil je v nekaj televizijskih serijah, za katere je tudi napisal glasbo.

“Panonski mornar”

Legendarni “panonski mornar”, ki je bil na glasbeni sceni prisoten več kot 40 let, je bil priljubljen v Sloveniji in drugih državah na območju nekdanje Jugoslavije.

Balaševićevo glasbeno pot je sicer močno zaznamovala vojna v nekdanji Jugoslaviji, zaradi protivojnih stališč in pozivanju k miru in sožitju med narodi pa je padel v nemilost režima Slobodana Miloševića. Njegove pesmi so bile v Srbiji celo prepovedane.

Zadnje slovo z Lenta.Hvala za tvoj glas!!

Objavil/a BK TV dne Sobota, 20. februar 2021

Oddaj komentar