FOTO in VIDEO: Mariborčani na derbiju premagali Olimpijo

Vijoličasti so z golom Luke Zahovića v 51. minuti dobili večni derbi pred 12.096 obiskovalci na razprodanem Ljudskem vrtu. Navijači so bili na nogah, NK Maribor pa je z zmago proti Olimpiji bližje naslovu prvaka.

Nogometaši Maribora so na spomladanski premieri prvenstva znova zmagali v večnem derbiju. Trener Darko Milanič je bil z igro na domači zelenici zelo zadovoljen.

Tekmo so sicer bolje začeli Ljubljančani, ki so uspešno zapirali akcije vijoličastih. Prvi prosti strel Olimpije v uvodu tekme je bil premalo natančen. Napeto je bilo tudi v šesti minuti, ko je Mitja Viler visoko meril v kazenski prostor nasprotnikov, Nejc Vidmar pa je bil uspešen v skoku proti Luki Zahoviću. Sledila je prva kratka prekinitev zaradi ognjemeta in bakel, ki so zagorele na južni tribuni pri Violah.

Viole so na derbiju poskrbele za ognjemet in bakle.
Viole so na derbiju poskrbele za ognjemet in bakle.

Podobno je glavni sodnik Damir Skomina ponovno prekinil tekmo v 13. minuti. Na ognjemet Viol so z uporabo pirotehnike odgovorili tudi Green dragonsi.

Green dragons, navijači Olimpije so prižgali bakle.
Green dragons, navijači Olimpije so prižgali bakle.

Napet boj, a Handanovićeva mreža se ni zatresla
Ljubljančani so vseskozi pritiskali proti mariborskemu golu. V 32. minuti pa so bili pred golom Olimpije nevarni Mariborčani. Poskusil je Milivoje Novaković, Aleks Pihler pa je odbito žogo sprožil čez gol. Pred mariborskim golom je bilo vroče v 35. minuti, a je podaja Danijela Miškića pristala v rokah Jasmina Handanovića. Podobno se je izkazal še nekaj minut kasneje. Obe ekipi sta do konca prvega polčasa še poskušali z nekaj napadi, a brez zadetkov.

Zahović povedel
Drugi polčas sta ekipi začeli v nespremenjeni postavi.
NK Maribor: Handanović, Palčič, Šuler, Defendi, Viler, Kabha, Pihler, Bohar, Vršič (od 76. Hotić), Novaković, Zahović (od 74. Tavares).
Olimpija Ljubljana: Vidmar, Klinar, Ilić, Mitrović, Štiglec, Cretu (od 76. Novak), Miškić, Alves, Boateng (od 65. Avramovski), Benko (od 68. Eleke), Oduwa.

Resno priložnost so vijoličasti v 51. minuti zaključili z zadetkom. Zahović je z natančnim strelom premagal Vidmarja. Kmalu zatem pa je znova sledila prekinitev tekme. Tokrat zaradi uporabe pirotehnike pri navijačih zeleno-belih, ki so goreče predmete metali tudi na igrišče in na vzhodno tribuno.

Mariborčani se bodo v naslednjem krogu 4. marca (v gosteh) pomerili z Gorico, Olimpija pa dan kasneje gosti Rudar.

Oddaj komentar