FOTO in VIDEO: Janša in Orban na srečanju ob začetku del na daljnovodu Cirkovce-Pince

Predsednik vlade Janez Janša se je danes udeležil otvoritve začetka izgradnje daljnovoda 2 x 400 kV Cirkovce–Pince.

Otvoritev je potekala v prireditvenem šotoru na trati ob dvorcu Sternthal v Kidričevem. Predsednik vlade Janez Janša je ob tej priložnosti zbrane tudi nagovoril. Načrtovani električni daljnovod 2 x 400 kV Cirkovce–Pince, ki predstavlja del povezave Slovenija–Madžarska–Hrvaška, je ena glavnih prioritet Vlade Republike Slovenije v razvoju slovenske energetske infrastrukture.

Prva meddržavna povezavo s prenosnim omrežjem Madžarske

Daljnovod bo vzpostavil prvo meddržavno povezavo s prenosnim omrežjem Madžarske, povečal zanesljivost delovanja elektroenergetskega sistema Slovenije, prenosnega omrežja in uvozne prenosne zmogljivosti ter ob nepredvidenih dogodkih ali obratovalnih težavah izboljšal zanesljivost napajanja odjema v Sloveniji.

Ob koncu govora je se Janez Janša zahvali tudi predsedniku madžarske vlade Viktorju Orbanu, kot tudi predstavniku hrvaške vlade ministru Grliću Radmanu za dobro medsosedsko sodelovanje v času pomladanskega vala epidemije novega koronavirusa, saj po njegovem mnenju “širše povezave enostavno niso delovale in si se lahko zanesel predvsem nase in na svoje sosede, zato je pomen današnjega koraka še toliko večji.”

Celoten dogodek si lahko ogledate na spodnji povezavi, zaključil pa se je z odkritjem gradbiščne table, ki jo je izvedel direktor Elesa, Aleksander Mervar.

Janša in Orban sta se po končani slovesnosti sicer srečala tudi na delovnem kosilu, v pogovorih naj bi se med drugim dotaknila nekaj osrednjih dvostranskih tem, razmer glede pandemije ter aktualnih zadev v Evropski uniji.

Odprtje začetka izgradnje daljnovoda Cirkovce-Pince

Orban in Janša na odprtju začetka izgradnje daljnovoda Cirkovce-Pince

Gepostet von BK TV am Mittwoch, 14. Oktober 2020

Oddaj komentar