FOTO in VIDEO: Janez Janša o spopadu z epidemijo ob začetku cepljenja v Domu Danice Vogrinec

Premier Janez Janša ob začetku cepljenja proti covidu-19 ocenjuje, da se je začela zadnja tretjina spopada z epidemijo. Če cepiva ne bi bilo, bi po dosedanjih projekcijah ob upoštevanju vseh ukrepov iz epidemije izšli šele aprila, je dejal in dodal, da je pred nami čas, ko je luč na koncu tunela vse močnejša, a je treba ohraniti trezno glavo.

Premier je v izjavi ob obisku največjega doma za oskrbo starejših v državi, Doma Danice Vogrinec v Mariboru, povedal, da bo v naslednjih tednih Slovenija dobila nekaj čez 16.000 odmerkov vsak teden, dopolnitev prve pošiljke bo prišla že naslednji teden. Sam se bo cepil takoj, ko bo na vrsti. A dokler je v državi nekaj 1000 odmerkov cepiva, je cepljenje velik privilegij, zato je prav, da se pri cepljenju upošteva vrstni red, kot ga je soglasno določila stroka, ne le pri nas, ampak v celotni EU. Celotna njegova izjava pa spodaj v videu.

Janez Janša pred Domom Danice Vogrinec Maribor ob začetku cepljenja

Janez Janša pred Domom Danice Vogrinec Maribor ob začetku cepljenja.

DOM DANICE VOGRINEC MARIBOR

Objavil/a BK TV dne Nedelja, 27. december 2020

Se ja pa med drugim v naših krajih danes zjutraj začelo tudi cepljenje v Lenartu. Nekaj po pol osmi uri zjutraj so v ZD Lenart dobili 125 cepiv proti SARC-CoV-2, katere je njihova cepilna ekipa odnesla k domu starejših občanov sv. Lenarta, kjer so pocepili tiste stanovalce, ki so to želeli, ker je to namreč prostovoljno cepljenje.

Prvi cepljen nadškof Kramberger

Prvi je bil cepljen nadškof msgr. dr. Franc Kramberger, ki je s tem nekako pokazal kot predstavnik duhovnega življenja, da je to cepljenje potrebno in primerno. Druga doza tega Pfizerjevega cepiva je čez 21 dni in to pomeni, da bodo to zgodbo ponovili čez 21 dni.

Prva cepljenja v domovih starostnikov.Izjava ministra Janeza Ciglerja Kralja

Prva cepljenja v domovih starostnikov.Izjava ministra Janeza Ciglerja Kralja

Objavil/a BK TV dne Nedelja, 27. december 2020

Cepljenju so se prostovoljno odzvala 102 stanovalca. Cepljeni stanovalci se počutijo dobro in zaenkrat niso zaznali nobenih morebitnih stranskih učinkov.

Oddaj komentar