FOTO: Veter povzročil razdejanje na mariborski tržnici

Močan veter je na območju Maribora podiral drevesa in odkrival strehe. Razdejanje je povzročil tudi na mariborski mestni tržnici.

Veter je minulo noč največ težav povzročil ravno na našem koncu države. Veliko škode je povzročil tudi na mestni tržnici. Očitno pa se je še enkrat več dokazalo, da so dežniki, ki jih trenutno premore tržnica, nefunkcionalni, tokrat tudi dokaj uničeni. Vprašanja smo poslali tudi na Snago Maribor.

Odgovorili so:

Dežniki se že več let kažejo kot neustrezna infrastruktura za naše podnebne razmere, kar je še bolj očitno v situacijah, ko govorimo o ekstremnih vremenskih razmerah, kot je bil in je današnji orkanski veter. Tega dejstva se zavedamo vsi – Snaga, MO Maribor, obiskovalci in prodajalci. A dejstvo tudi je, da so trenutno še naša realnost. Trenutno ocenjujemo škodo, ki jo je veter povzročil in ugotavljamo, da zadeva ni tako kritična, kot je bila videti na prvi pogled. Huje je veter prizadel en dežnik, ki ga več ne moremo zapreti. V naslednjih dneh bomo umaknili strgano platno in se nato odločili, ali bomo na ogrodje dežnika nameščali novo platno ali pa bomo dežnik umaknili.”

Na Snagi Maribor pravijo, da se v Mestni občini Maribor zavedajo težav dežnikov na osrednji tržnici, kar so pokazali tudi v predlogu proračuna, ki vključuje sredstva za ureditev razmer na osrednji tržnici. “S trenutnim stanjem smo nezadovoljni vsi in verjamemo, da bomo, glede na to, da posluh je, v najkrajšem možnem času osrednjo tržnico tudi sanirali. Kljub temu pa velja opozoriti, da četudi je problem viden od daleč – nefunkcionalni dežniki, potreba po novi strehi – je tudi veliko bolj kompleksen. Želimo si namreč dolgoročne in funkcionalne rešitve, ki pa terja širši razmislek. Zelo smo zadovoljni, da je v vodstvu občine strokoven kader, ki se zaveda širne problematike in je usmerjen v rešitve,” še dodajajo na mariborski Snagi.

1 KOMENTAR

Oddaj komentar