FOTO: V vrtcih in šolah danes ponudili tradicionalni slovenski zajtrk.

Po šolah, vrtcih in drugih zavodih so danes ponudili tradicionalni slovenski zajtrk. Sestavljajo ga kruh, maslo, med, mleko in jabolka, vse domačega izvor.
Tradicionalni slovenski zajtrk so prvič organizirali pred desetimi leti. Namen projekta Tradicionalni slovenski zajtrk je izobraževati, obveščati in osveščati šolajočo se mladino in vzporedno širšo javnost o pomenu zajtrka kot pomembnega obroka v okviru naših prehranjevalnih navad.

Obiskali smo Osnovno šolo Selnica ob Dravi in Osnovno šolo v Hočah.

Tradicionalni slovenski zajtrk nudi priložnost, da se zavemo problema zavržkov hrane oz. odpadne hrane

Tudi na tem področju lahko vsak izmed nas naredi korak v smeri zmanjševanja, poudarjajo na kmetijskem ministrstvu in dodajajo, da imamo vsak dan znova priložnost, da spremenimo naše prehranske in nakupovalne navade.

Pobudnik projekta Tradicionalni slovenski zajtrk je Čebelarska zveza Slovenije, pri njem pa sodeluje več ministrstev in ustanov s področja kmetijstva, šolstva in gospodarstva.

Otrokom se bodo danes v šolah in vrtcih pridružili tudi čebelarji, ki bodo osveščali o pomenu čebel in čebelarstva za pridelavo hrane ter o pomenu ohranjanja čistega okolja.

Oddaj komentar