FOTO: V mariborskem UKC hvaležni vsake donacije

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor zdravstveni delavci vlagajo vse napore v zdravljenje nujnih obolenj. Največ je covid bolnikov, kapacitete se iz dneva v dan bolj polnijo, zmanjkuje pa usposobljenega kadra.

Nekateri zdravstveni delavci delajo krepko več kot 8 ur, a njihov poziv za študentvo in prostovoljsko pomoč pa so dobili izjemen odziv. Vsak dan pa so iskreno hvaležni donacijam za katere se odločilo podjetja in posamezniki.

Tako je podjetje Da Noi Maribor, v soboto 7. 11. 2020 poskrbelo za malico Covid Enote za intenzivno terapijo (EIT) v UKC Maribor. Prav tako v soboto je Mali plac za prihodnost, Urgentnemu centru dostavil zabojčke sadja, sokove in pecivo – »Malica za heroje covida«.

Prav tako kot zgoraj omenjenima, se UKC Maribor se iskreno zahvaljuje tudi Fast food Pobrežje, ki je v torek 10. 11. 2020 poskrbeli za malico zaposlenih v INP.

Za donacijo pa je poskrbelo tudi večje podjetje, in sicer Radenska, d. o. o.. UKC Maribor so podarili 1368 plastenk Naturelle 0,5l in Classic 0,5l, ki so jih namenili zaposlenim na covid oddelkih.

 

Oddaj komentar