FOTO: Uspešna dražba vina najstarejše trte v družbi Luke Dončića v Dallasu

Na sinočnjem dogodku Mavs Ball, dobrodelnem plesu košarkarskega kluba Dallas Mavericks, je imela posebno vlogo tudi steklenička z vinom najstarejše trte sveta iz Maribora.

Ta je bila kot posebna nagrada dobrodelne dražbe v družbi našega košarkarskega superzvezdnika Luke Dončića prodana za 20.000 ameriških dolarjev, ob tem pa je na prestižnem dogodku pustila močno sporočilo o mariborski Guinnessovi rekorderki in njeni 450-letni življenjski zgodbi, ki je, tako kot v svetu vrhunskega športa, zgodba o vztrajnosti, izjemni življenjski energiji in uspehu.

Mavs Ball z dražbo stekleničke z vinom najstarejše trte sveta se je odvil na predvečer »I FEEL SLOVENIA night«, NBA tekme, ki bo danes, 5. marca 2022, v dvorani American Airlines Center v Dallasu in na kateri se bosta ob številnih promocijskih aktivnostih znamke I feel Slovenia pomerila kluba Dallas Mavericks in Sacramento Kings iz Kalifornije.

Predstavitev Slovenije

Predstavitev Slovenije kot turistične in gospodarske destinacije v sodelovanju s klubom Dallas Mavericks izvaja Slovenska turistična organizacija v partnerstvu s Turizmom Ljubljana in SPIRIT Slovenija. Priložnost za vključitev najvišjega protokolarnega darila Mestne občine Maribor, stekleničke z vinom najstarejše trte sveta, v omenjeno sodelovanje sta z veseljem in ponosom podprla tudi Mestna občina Maribor in Zavod za turizem Maribor.

Za kakšen dogodek gre?

Mavs Ball je dobrodelni ples, ki ga organizira košarkarski klub Dallas Mavericks in je namenjen zbiranju sredstev za fundacijo kluba. Vsako leto se ga udeleži okoli 800 gostov iz vrst sponzorjev, igralcev in drugih podpornikov kluba. Letos se je prestižni dogodek odvil kar na parketu dvorane American Airlines Arene, kjer klub Dallas Mavericks igra domače tekme.

Vino mariborske stare trte eno najredkejših na svetu

Vino, ki ga iztisnejo iz grozdja najstarejše trte, je den najbolj posebnih in redkih napitkov na svetu. Polnjeno je v posebne 0,25 l stekleničke, ki jih je oblikoval priznan umetnik Oskar Kogoj. Steklenička z vinom najstarejše trte sveta je najpomembnejše protokolarno darilo Mestne občine Maribor.

Med številnimi uglednimi prejemniki stekleničke so tudi nekdanja papeža Janez Pavel II. in Benedikt XVI., tibetanski duhovnik Dalajlama, japonski cesar Akihito, nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton, nekdanji češki predsednik Vaclav Havel, nekdanji kalifornijski guverner Arnold Schwarzeneger, dunajski župan Michael Häupl, šahovski velemojster Gari Kimovič Kasparov, filmski igralec Brad Pitt in francoski nogometaš Michel Platini.

Oddaj komentar