FOTO: Uspešen 10. Nočni tek na Kalvarijo

10. Nočni tek po stopnicah na Kalvarijo, se tudi v jubilejni ediciji ni izneveril, saj se je na stopnice podalo okoli 300 odraslih in otrok in to kljub hladnim temperaturam.


“Danes sem po nekaj letih prost, da sem se dogodka lahko ponovno udeležil in to me veseli,”
je povedal Matjaž Mikloša, lastnik nekaj let starega rekorda proge, ki ga tudi letos ni uspel nihče doseči. Mikloša sicer tokrat ni uspel poseči med prve tri, saj je bila kar huda konkurenca. Zmagovalec, Klemen Španring, je namreč tekel s časom 1:49,18.

Vsako leto na nočni tek tudi več otrok
Zdrava zabava, ki je znan organizator športnih prireditev v Mariboru, je lansko leto kot novost uvedla otroške teke, ki se jih je udeležilo malce več kot 80 otrok, starih od 3 let naprej. “Otroci tečejo v 3 starostnih kategorijah – mini kalvarček do vključno letnika
2012, kalvarček, letniki 2008 – 2011 ter senior kalvarček, ki so letniki 2004 do 2007,”
pove Klemen Tasič, ki je vodja projekta že vrsto let.

Kljub temu, da se star rekord 1:44 še kar oklepa prestola pa so tudi letos tekmovalci dosegali odlične čase. Kljub temu organizatorji poudarjajo, da je zmagovalec prav vsak, ki premaga stopnice, zato čisto vsak udeleženec prejme medaljo. Pri rezultatih glede na lansko leto na vrhu ni sprememb, saj je pri ženskah tako kot lani zmagala Ana Čufer, ki je svoj lanski rezultat 2:23,00 še izboljšala in dosegla 2:11,33. Absolutni zmagovalec je prav tako enak kot lani – je pa svoj čas izboljšal za kar 8 sekund – Klemen Šparing je tekel 1:49,18.

Oddaj komentar