FOTO: Tako je videti dan po neurju na Teznu

V včerajšnjem neurju so bila podrta številna drevesa, ta so padla na cestišča, garaže, tudi vozila. Veter je odkrival strehe, meteorna voda je zalivala prostore.

Pestro je bilo tudi na Teznu v Mariboru, kjer je med bloki padlo več dreves. Bralec Damir Jasenčić nam je posredoval fotografije, kako je bilo na Prvomajski in Keleminovi ulici.

V času dogodkov večjega obsega “močnega vetra in neurja”, so na območju mestne občine Maribor zabeležili 59 dogodkov, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Aktivirali so gasilce JZ GB Maribor, Bohova, Brezje, Dogoše, Malečnik, Maribor-mesto, Maribor-Pobrežje, Maribor-Studenci, Pekre, Radvanje in Zrkovci. Gasilci so na krajih dogodkov odstranjevali podrta drevesa iz cestišč, garaž in vozil, odkritih je bilo več streh na objektih, kjer so gasilci pomagali pri začasni sanaciji le-teh z avto lestvijo.

Odstranjen je bil podrt drog javne razsvetljave in nanošen lahki gradbeni material na cesto – obveščene so bile pristojne službe. Prav tako gasilci pomagajo pri sanaciji podrtega večjega šotora in podrtega spomenika, še poročajo.

Tako je bilo videti včeraj zvečer:

V kolikor naletite na kaj, kar menite, da si zasluži pozornost, nam to lahko posredujete na info.bktv@gmail.com.

Oddaj komentar