FOTO: Super Matija nekaj mesecev po operaciji uspešno hodi, kolesari in pleza

Super Matija kolesari. Vir: Facebook, Super Matija

Od operacije dečka Matije, za katerega se je tudi v lanskem čarobnem decembru preko Mestne občine Maribor in mariborskim Lions klubom zbiralo denar z “dobrodelnimi kozarci za Matijo”, je minilo natanko pet mesecev. Deček je v tem času zelo napredoval, njegove uspehe pa so zdaj objavili na Facebook strani Super Matija.

Zapisali so, da trdo trenira in dobro napreduje. “Nogice me bolj ubogajo in niso več zakrčene, vzorec hoje pridno popravljam ter vztrajno pridobivam kondicijo in moč! Woohoo! ??‍♂️?‍♂️?‍♂️
Še enkrat iskrena hvala vsem, ki ste mi pomagali! ?”

Super Matija na Veliki planini. Vir: Facebook, Super Matija

Za Matijo, ki boleha za cerebralno paralizo oziroma njeno spastično obliko diplegijo, so decembra organizirali dobrodelno akcijo »Dobrodelni kozarec za Matijo«. Mestna občina Maribor je z Lions Club Maribor Piramida takrat izpeljala akcijo zbiranja sredstev za njegovo operacijo. V sodelovanju z gostinci in obiskovalci prireditve so zbrali 8.153 evrov, in sicer z donacijo in prodajo »občinskih« promocijskih potiskanih plastičnih kozarcev MOM. Nevrološko in ortopedsko operacijo so opravili v otroški bolnišnici v St. Louisu v ameriški zvezni državi Missouri.

Super Matija na pohodu na Trikotno jaso. Vir: Facebook, Super Matija

Oddaj komentar