FOTO: Spodrsljaj Mestne občine Maribor – na dogodek vabi s slikami Ljubljane in zelenimi srčki, ki jih v Mariboru ne marajo

Mestni občini Maribor se je zgodil neljubi spodrsljaj pri promociji današnjega mariborskega dogodka. Pred operno nočjo se namreč lahko popeljete s kočijo po Mariboru, a to promovirajo s slikami iz Ljubljane in z zelenimi srčki, namesto z vijoličnimi, ki bi zaradi pripadnosti Mariboru in večnega rivalstva z Ljubljano bolj sodili k objavi.

Mestna občina Maribor je povabila občane in druge obiskovalce nocojšnje Operne noči na vožnjo s kočijo z belimi lipicanci, ob tem pa so v besedilu uporabili zelene srčke. V Mariboru, ki živi ne samo zaradi navijačev več športnih panog v vijolični barvi, navijaško zelena barva večnih rivalov iz Ljubljane ne sodi, je mnenje marsikoga.

Ob vabilu vožnje s kočijo z lipicanci pa bi prav tako sodile fotografije kočije v Mariboru ali pa vsaj posnete nekje “v nevtralnem okolju”, ne pa v Ljubljani.

Vir Facebook, Mestna občina MariborVožnja s kočijo z lipicanci je zagotovo zanimiva, a vendarle bi lahko pri Mestni občini Maribor malce razmislili in vabilo opremili v barvah in podobah Maribora, za katerega se sicer trudijo, da bi imel prepoznavno svojo blagovno znamko in prepoznavno celostno podobo.

Oddaj komentar