FOTO: REPS-u predali 8 zaščitnih čelad

Danes sta v okviru Dneva civilne zazščite, ki ga obeležujemo 1. marca, župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec in poveljnik civilne zaščite Maribor Aleš Ciringer, na parkirišču poklicnih gasilcev Gasilske brigade Maribor, predala donacije osmih čelad Kinološkemu društvu REPS. 

Donacijo sta redsedniku društva REPS Maribor Emilu Urbanclu, predala župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec in poveljnik civilne zaščite Maribor Aleš Ciringer 

Kot sta povedala Fištravec in Ciringer, psi in vodniki kinološkega društva REPS pomebno prispevajo pri nekaterih intervencijah, predvsem tistih, ki zahtevajo iskanje pogrešanih oseb na lažje in težje dostopnih terenih s pomočjo reševalnih psov in v nudenju pomoči, uveljavljajo posebne terapije s pomočjo živali ter usposabljajo pse vodiče in pse pomočnike za ljudi z različnimi telesnimi pomanjkljivostmi.

“Ta donacija nam pomeni ogromno. Ker delovati v iskanju pogrešanih oseb, ki se obiočajno to dogaja v slabih vremenskih razmerah, v ruševinah, potem je zaščitna oprema osnovna za nas. Kot prvo in osnovno v vseh iskalnih aktivnostih je varnost in varovanje tistih, ki skušajo pomagat,” je pojasnil Urbancl.

“Spomnili smo se kinološkega društva, saj delujejo v sistemu civilne zaščite Mestne občine Maribor. Oprema, ki je bila nabavljena jim bo prišla prav. Večkrat imamo skupaj s policijo različne akcije kjer iščemo pogrešane osebe, ali v urbanem okolju, večkrat pa tudi na težje dostopnem terenu in takrat vodniki psov pridejo še kako prav z svojim znanjem in njihovimi pomočniki,” je dejal Ciringer.

Mariborski župan Andrej Fištravec pa je dejal, da so donacijo namenili kinološkemu društvu REPS, ki deluje že 20 let, in ima visoko specializirano znanje, s katerim lahko pomagajo človeku in to delo tudi kakovostno in vestno opravljajo. “Dobra oprema je predpogoj za še bolj kvalitetno delo. Upam, da bomo v prihodnjem letu lahko še s kako donacijo izboljšali njihovo opremljenost in še kaj donirali,” je dodal Fištravec.

 

 

Oddaj komentar