FOTO: Prostovoljci očistili Kamnico

Danes so krajani KS Kamnica že tradicionalno očistili Kamnico in širšo okolico. Čistilno akcijo so organizirali v sodelovanju s krajevnimi društvi, Osnovno šolo Kamnica in Kulturnim domom Kamnica.

DSC_8738

Prostovoljci so čistili na petih lokacijah: okrog 20 osnovnošolcev je čistilo okolico šole, ostali so poskrbeli za čiščenje brežine potoka od pokopališča do Mariborskega otoka, očistili so okolico gasilskega doma, smeti so pobirali v centru Kamnice in v okolici Kulturnega doma, uredili so tudi cvetlične brežine pod župniščem.

Organizatorka čistilne akcije Petra Moškon je povedala: “Pomembno je, da očistimo lokalni okoliš, saj menim, da je na tem območju kar nekaj smeti. Ob koncu dneva pričakujemo enako količino odpadkov, kot leto poprej. Veseli me, da so se krajani v takšnem številu udeležili čistilne akcije.” Osnovnošolci pravijo, da so našli največ odpadnih pločevink, plastenk in cigaretnih ogorkov.

Pri akciji vsako leto sodeluje tudi Mariborski vodovod, ki prispeva rokavice in vreče za smeti, kamor prostovoljci le-te odlagajo, ob koncu akcije pa smeti tudi odpeljejo. Kot je dejal direktor Mariborskega vodovoda Danilo Burnač, gre ravno v Kamnici za največje vodovarstveno območje. “Opažamo, da je na tem območju onesnaženost v primerjavi s preteklimi leti manjša. Tega smo zelo veseli.”

Dopolnjeno, 1. april, 16.19:
Kamnica je lažja za 20 kubičnih metrov odpadkov.

Oddaj komentar