FOTO: Priznanji in denarni nagradi za dva mariborska vrhunska športnika

Saša Arsenovič, župan MO Maribor, je danes podelil priznanja za vrhunske športne dosežke jadralcu Žanu Luki Zelku in taekwondoistu Ivanu Konradu Trajkoviču. Poleg priznanja s strani MO Maribor sta športnika prejela tudi denarno nagrado, in sicer vsak po 7.500 evrov.

Športnika sta prejela priznanji na podlagi Javnega razpisa za izbor za priznanja Mestne občine Maribor na področju športa za leto 2020, katerega je pripravil Urad za šport.

Strokovna komisija s predlogom županu 

Strokovna komisija za vodenje postopka javnega razpisa je po pregledu prejetih vlog predlagala županu, da podeli priznanja za vrhunske športne dosežke in uvrstitev na najvišje športno tekmovanje Ol v Tokiu 2021 jadralcu Žanu Luki Zelku, članu Športno kulturnega društva Maraktiv iz Maribora in taekwondoistu Ivanu Konradu Trajkoviču, članu Kluba borilnih veščin Barada sport Hwarang.

Čestitka in nagrada za dosežke

Sprejema sta se udeležila še dr. Samo Peter Medved, podžupan MO Maribor ter Tomaž Barada, predsednik Športne zveze Maribor in podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenija – Združenje športnih zvez. Župan je športnikoma čestital za njune vrhunske dosežke ter jima zaželel vso srečo na Olimpijskih igrah v Tokiu 2021. Ob tem je dejal, da naj nagrado vzameta kot spodbudo za njuno športno delovanje v prihodnje. Dodal je še, da se bo MO Maribor tudi v prihodnje trudila pomagati športnikom.

Oddaj komentar