FOTO: Podpis pogodbe za gradnjo drugega tira od Črnega Kala do Kopra

Projektno podjetje 2TDK je danes z izbranim izvajalcem podpisalo pogodbo za glavna dela na projektu drugi tir med Črnim Kalom in Koprom. Na razpisu je bil kot edini ponudnik izbran Kolektor CPG v sodelovanju s turškima podjetjema Yapi Merkezi in Özaltin. Konzorcij je ponudil ceno v višini 224,7 milijona evrov.

Današnjemu podpisu pogodbe za glavna dela na največjem infrastrukturnem projektu pri nas je prisostvoval infrastrukturni minister Jernej Vrtovec.

Kolektor CPG je v sodelovanju s turškima podjetjema Yapi Merkezi in Özaltin za sklop del od Črnega Kala oddal ponudbo v višini 224,7 milijona evrov, medtem ko je bila ta navzgor omejena pri 230,7 milijona evrov.

2TDK je omenjeni konzorcij podjetij izbral tudi za gradnjo prvega sklopa železniške povezave od Divače do Črnega Kala, kjer je bila cena navzgor omejena na okoli 472 milijonov evrov. Kolektorjev konzorcij je oddal najugodnejšo ponudbo v višini nekaj nad 403,6 milijona evrov, a to odločitev izpodbija neizbrani Strabag.

Konzorcij omenjenega avstrijskega podjetja v sodelovanju z nemškim podjetjem Ed Züblin in turško družbo Gülermak Agir je sicer za dela od Divače do Črnega Kala oddal ponudbo v vrednosti nekaj manj kot 463,5 milijona evrov.

V 2TDK računajo, da bodo dela na drugem tiru stekla maja

Leta 2025 bo drugi tir Divača-Koper po zagotovilih generalnega direktorja 2TDK Pavla Hevke zgrajen, leto pozneje pa predan v uporabo.

Oddaj komentar