FOTO: Osumljencu zasegli prepovedane droge

Policisti Policijske postaje Maribor I so 21. 4. 2022, v popoldanskih urah, na podlagi predhodno zbranih obvestil in pridobljene odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru, opravili preiskavo stanovanja na območju mesta Maribor, ki ga je uporabljal in v njem začasno prebival 49-letni moški, sicer doma iz območja UE Pesnica.

Preiskavo so policisti opravili zaradi utemeljenega suma, da se navedeni ukvarja z izvrševanjem kaznivih dejanj Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) in Omogočanja uživanja ali uporabe prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi ali postopkov v športu po 187. členu Kazenskega zakonika ter da v stanovanju prepovedane droge tudi hrani.

Med hišno preiskavo preiskavo stanovanja so policisti pri osumljencu našli in zasegli:

– PVC zavitek, v katerem je 7 okroglih belih tablet, s prečno zarezo na eni strani,
– 6 originalnih pretisnih omotov, v katerih je v vsakem po 10 okroglih belih tablet, s prečno zarezo na eni strani,
– PVC samozapiralno vrečko, z zavitkom aluminijaste folije, v kateri je neznana grudasta snov, bele barve in
– 2 hermetično zavarjena PVC zavitka z večjo količino neznanih okroglih belih tablet, s prečno zarezo na eni strani (približno 1000 tablet v vsakem ovoju).

Ker za vse zasežene predmete obstaja utemeljen sum, da gre za prepovedane droge, bo po vseh zbranih obvestilih in opravljenem pregledu in analizi zaseženih snovi, bodo policisti zoper osumljenega podali kazensko ovadbo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj po 186. in 187. členu Kazenskega zakonika (KZ-1).

Ker je bila za osumljenega razpisana tiralica in ker je Okrožno sodišče v Mariboru zanj izdalo Evropski priporni nalog za prijetje in privedbo, so osumljenca po postopku privedli v Zavod za prestajanje kazni zapora Maribor.

Oddaj komentar