FOTO: Neznanci so se z aktivističnimi grafiti lotili tudi fasade mesarije

Neznanci so porisali z zeleni srčki in napisom "go veg" fasado Mesarije Nikl.

Nedolgo za tem, ko so neznanci z zeleni srčki in napisi “go veg” lotili nekaj fasad po centru mesta, pri tem pa uničili fasade tudi spomeniško zaščitenih zgradb, so to naredili tudi na fasadi mesarije Nikl. Ni znano, kdo to počne, ve pa se, da pri tem nastaja velika škoda.

Z grafiti na fasadi pri mesariji Nikl niso zadovoljni, sploh pa ne z napisom “Go Veg”, nam je povedala Klavdija Nikl iz mesarije, predvsem zaradi stroškov, ki jih bodo zaradi odstranjevanja aktivističnih zelenih srčkov in napisov imeli. “škoda je delati stroške za neko stvar, ki nič ne doprinese,” je Niklova komentirala dejanje. Sami sicer neznanca ali neznancev niso prijavili na policijo, čeprav vedo, da bodo morali sami očistiti fasado.

Grafiti so po vsej fasadi, tudi pred vhodom v mesarijo.

V začetku marca so z grafiti uničili tudi več fasad v centru mesta

V začetku tega meseca je nekdo v centru mesta po pešconi po fasadah več stavb, na razne table in po tleh z zeleno barvo naslikal srčke in napise “Go Veg”. Policisti so pozvali oškodovane osebe, da prijavijo dejanja oziroma se zglasijo na policijski postaji. Neznanec ali neznanci so se namreč lotili tudi zgradb, ki imajo poseben kulturni oziroma zgodovinski pomen. To pa pravzaprav ni bilo prvič.

Lani uničili fasado na obnovljeni  Trafiki in popisali klopi na Glavnem trgu

Že junija 2020 so neznanci pustili svoje sledi po centru mesta, po obnovljenem Glavnem trgu, nekaterih stavbah in celo po obnovljeni Stari trafiki na drugi strani mostu. Takrat je svoje ogorčenje izrazila tudi Mestna občina Maribor, s katere so sporočili, da sicer nimajo nič proti samemu sporočilu, vendar ne dovolijo packanja po objektih, ki so v lasti Mestne občine Maribor, še posebej ne po tistih, ki spadajo pod kulturno dediščino. Takratne napise so prepleskali in pozvali ljudi, da naj po svojih močeh vplivajo na avtorje takšnih zapisov, da bi se izražali na drugačen način, ki ne bo pomenil uničevanja premoženja in kulturne dediščine.

Vprašanja, ali so ugotovili, kdo je lani in letos uničeval fasade, tla in klopi po mestu, smo poslali na mariborsko policijo. Takoj, ko dobimo odgovore, jih objavimo.

Fotogalerija:

Oddaj komentar