FOTO: Na PU Maribor obeležili dan policije

FOTO: PU Maribor

Tudi na PU Maribor so obeležili dan policije. Svečanost, ki je letos potekala v Ormožu, so popestrili mladi glasbeniki Glasbene šole Ormož in kvartet saksofonov Policijskega orkestra.

Zbrane je pozdravil župan Občine Ormož Danijel Vrbnjak, zaposlene pa sta nagovorila še direktor PU Maribor mag. Donald Rus in osrednji govornik, namestnik generalnega direktorja policije Igor Ciperle.

“PU Maribor sodi med največje in najbolj obremenjene uprave v državi, vaše delo pa ima na varnost v državi izjemno velik vpliv. Vsem vam, ki svoj poklic opravljate zakonito, strokovno in predano, se iskreno zahvaljujem za vso dosedanje dobro delo, za ves vložen trud in zavzetost,” je med drugim dejal namestnik generalnega direktorja policije Igor Ciperle.

Tudi direktor PU Maribor mag. Donald Rus se je ob tej priložnosti sodelavcem zahvalil za predanost in opravljeno delo ter izpostavil pomembnost zaveze k hitremu, učinkovitemu in strokovnemu delu, ki sloni na partnerski dinamiki s prebivalci, lokalnimi skupnostmi, organizacijami in vodi do tako zelo pomembnega in dragocenega zaupanja javnosti.“In prav to je tisto, kar tako zahteven poklic, kot je policijski, na drugi strani dela tudi izjemno izpopolnjujoč. A vendar zaupanje ni neomajno in brezpogojno, od nas terja izdatno mero odločnosti, vztrajnosti, srčnosti in predanosti policijskemu poklicu. In vesel sem, da imam ob sebi takšne sodelavce,” je dodal.

FOTO: PU Maribor

Ob tej priložnosti je bil podeljen veliki ščit policije s srebrno zvezdo, ki ga je prejel pomočnik direktorja PU Maribor Rafael Viltužnik. Bojan Orešek iz Sektorja kriminalistične policije PU Maribor pa je prejel veliki ščit policije z bronasto zvezo.

Zaposlenim so bili podeljeni še zlati, srebrni in bronasti ščiti policije. Prostovoljno gasilsko društvo Leskovec, DARS d. d., Avtocestna vzdrževalna baza Maribor in DARS d. d., Avtocestna vzdrževalna baza Slovenske Konjice so prejemniki srebrnih znakov policije za sodelovanje. Bronasti znak policije za sodelovanje pa sta prejela Stanislav Čurič in ZD Adolfa Drolca Maribor.

Oddaj komentar